YouTube aplikacija više neće raditi na OVIM uređajima!

Internet gigant Google promenio je određene stvari u samom kodu aplikacije, što znači da YouTube neće funkcionisati na većini modela koji su se pojavili 2012. godine i ranije

Ukoliko imate malo stariji pametni televizor ili uređaj koji funkcioniše na iOS 7 operativnom sistemu, od ove nedelje više nećete moći da koristite YouTube aplikaciju.

Naime, internet gigant Google promenio je određene stvari u samom API (application programming interface) aplikacije, što znači da YouTube neće funkcionisati na većini modela koji su se pojavili 2012. godine i ranije.

Tu spadaju druga generacija Apple TV-a, određeni Panasonic i Sony televizori, kao i neki Blu-ray plejeri. Svi korisnici koji od sada pokrenu aplikaciju na nekim od pomenutih uređaja dobiće obaveštenje koje će značiti da će uskoro ostati bez YouTube-a.

Većina modela iz 2013. godine nije zahvaćena ovom promenom.

Kada je reč o korisnicima koji imaju iOS 7 uređaje (iPhone, iPad i iPod), YouTube aplikacija će takođe prestati da funkcioniše. Međutim, na ovim uređajima će i dalje biti moguće korišćenje YouTube-a putem Safari internet pretraživača.

Takođe, YouTube je moguće otvoriti putem pretraživača na pametnim televizorima koji podržavaju flash/HTML 5 tehnologiju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)