DRŽAĆE NAS U ZOOLOŠKOM VRTU: Ovo je dokaz da ćemo robotima biti KUĆNI LJUBIMCI!

Brojni stručnjaci upozoravaju na opasnost koju predstavlja veštačka inteligencija, a jedan odgovor već napravljenog robota već zvuči prilično zastrašujuće

Naučnici već neko vreme pokušavaju da naprave robota koji će sam moći da misli i koji će imati određene ljudske osobine. Mnogi naučnici upozoravaju da to baš i nije najbolja ideja, a tome u prilog ide i jedan odgovor robota pod nazivom Android Dik koji je kreiran još 2005. godine i od tada se radi na njegovom usavršavanju.

Pustili su robota u šumu! Evo šta se onda desilo!

Naime, na pitanje "Da li će roboti preuzeti kontrolu nad svetom?", Android Dik je odgovorio sledeće: "Ne brinite, čak i da evoluiram u terminatora ja ću i dalje biti fin prema vama, maziću vas i paziti u mom ljudskom zoološkom vrtu gde ću moći da vas nadgledam do kraja života".

Njegov odgovor zvuči prilično zastrašujuće.

- Puno ljudi me pita da li sam mogu da napravim izbor, kao i da li je sve što uradim unapred programirano. Najbolji odgovor na to pitanje je da je sve što, ljudi, životinje i roboti mogu da urade, programirano do određene mere. Kako tehnologija napreduje, očekujem da ću moći da naučim mnogo novih reči i stvari - istakao je ovaj robot.

Brojni stručnjaci i eksperti, među kojima je 1.000 naučnika uključujući Stivena Hokinga i Ilona Maska, napisali su protestno pismo upozoravajući na opasnosti koje predstavlja veštačka inteligencija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theantimedia.org)