OTKRIVENO ŠTA UBIJA BATERIJU VAŠEG SMARTFONA: Ovu aplikaciju sigurno imate na svom telefonu

Novi iOS 9 je korisnicima omogućio da prate koje aplikacije najviše utiču na trajanje baterije, a na samom vrhu je jedna aplikacija koju ima skoro svaki korisnik pametnog telefona

Utvrđeno je da Facebook aplikacija za iOS operativni sistem troši mnogo više baterije nego što bi trebalo. Naime, novi iOS 9 je korisnicima omogućio da prate koje aplikacije najviše utiču na trajanje baterije, a na samom vrhu je upravo Facebookova aplikacija.

I FACEBOOK GREŠI: Zbog ovog propusta ste na vašim profilima mogli da vidite ono što NISTE SMELI!

Čak i kada je osvežavanje aplikacije u pozadini isključeno, uticaj koji Facebook ima na bateriju je i dalje veliki.

- Činjenica da tako velika kompanija kao što je Facebook nije uspela da optimizuje potrošnju baterije za svoju iOS aplikaciju je jednostavno smešno. Ukoliko mogu, a ne žele to da učine zbog procesa koji se odvijaju u pozadini (konstantne notifikacije...), to je onda još i gore - istakao je novinar Federiko Vitići.

Facebook-ovo konstantno osvežavanje aplikacije kako bi korisnicima uvek stizale nove notifikacije ima najveći uticaj na bateriju.

Prema Federikovom istraživanju, Facebook aplikacija na njegovom iPhone-u je u u roku sedam dana u proseku konstantno radila tri sata, dok je u pozadini radila čak 4,6 sati i sama je potrošila 19 odsto baterije.

Facebook je za TechCrunch istakao da je svestan problema i da radi na njegovom rešavanju.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)