OČI NA LEĐIMA: Špijunirajte kamerom sve ljude oko sebe!

Više ne morate da se osvrćete kada čujete korake iza sebe, dok noću mračnom ulicom pokušavate da prekratite put kući: ovaj uređaj sa kamerom na kragni i displejom na rukavu to radi umesto vas

Koliko puta ste se, posebno ako ste lepšeg pola, dok se vraćate kući nekom sporednom mračnom ulicom kojom ste krenuli kako biste prekratili put i što pre pali u krevet, osvrnuli da pogledate da li vas neko prati jer čujete čudne korake iza sebe? Ako je odgovor mnogo (jer opreznosti nikada dosta u današnje vreme), onda je ovo gedžet koji će vas svakako zanimati.

"HardWear" je koncept jakne sa kamerom na kragni koja emituje ono što se dešava iza vas na malom 2,5-inčnom displeju, koji se nalazi na vašem rukavu. Unutrašnji džepovi sadrže u sebi bateriju, kao i dugmiće za paljenje i regulaciju slike.

Ceo projekat "očiju na leđima" je zapravo zamišljen kao proteza, odnosno pomeranje morfologije čovekovog tela iza njegovih mogućnosti, ali i više od toga: ovaj projekat ujedno i flertuje sa onom tankom linijom koja se nalazi između privatnog i javnog.

Više o ovom projektu možete saznati na ovoj adresi.