Sve vesti »

KRAJ PRIVATNOSTI: FBI pronašao način da OTKLJUČA svaki IPHONE?

FBI je dobio pomoć spoljnog saradnika koji im je demonstrirao alternativnu metodu otključavanja iPhonea, ali je tu metodu prvo potrebno testirati

FBI trenutno testira metodu kojom bi mogao da pristupi iPhone-u koji je koristio terorista u San Bernardinu, ali i svakom iPhone-u na svetu, iako mu kompanija Apple nije pomogla u kreiranju takvog softvera.

AKO IMATE iPHONE, OVO MORATE PROČITATI: Apple otkrio tajnu FBI o prisluškivanju svih koji imaju iPhone!

Iz Apple-a su više puta napomenuli kako sarađuju sa vlastima, ali kako bi razvoj takvog softvera značio kraj sigurnosti i privatnosti za sve vlasnike njihovih telefona, kao i da bi njega mogli da iskoriste hakeri, teroristi i vlade drugih država.

Prema pisanju portala "Engadget", FBI je dobio pomoć spoljnog saradnika koji im je demonstrirao alternativnu metodu otključavanja iPhonea, ali je tu metodu prvo potrebno testirati. Američka vlada ne želi da imenuje izvor koji će im pomoći u otključavanju telefona i jedino su potvrdili da ta osoba (ili grupa ljudi) nije deo vlade ili FBI-a.

Zbog toga je odloženo sudsko saslušanje, a FBI do 5. aprila mora da obavesti sud o napretku u vezi sa otključavanjem telefona. Ako se ta nova metoda ipak ne pokaže uspešnom, onda možemo očekivati određivanje novog datuma saslušanja.

Sa druge strane, ako FBI zaista uspe da probije zaštitu bez pomoći Applea, advokati ove kompanije od njih će zatražiti da im otkriju ovu metodu kako bi mogli popraviti taj propust jer bi putem njega hakeri mogli pristupiti telefonima drugih vlasnika iPhonea, ali s obzirom na trenutne odnose Apple-a i FBI-a, teško je poverovati da bi država pomogla ovoj kompaniji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)