DAN PRE ROKA: Preuzmite Fajerfoks 13!

Novi "home" ekran vam omogućava lakši pristup svim opcijama ovog brauzera, a novi tab vam napokon donosi prikaz najčešće posećivanih sajtova. Protokol SPDY je uključen po difoltu

Uprkos činjenici da Fajerfoks 13 nije predviđen da se pojavi u punom izdanju do sutra, finalna verzija je već postala dostupna za sve korisnike Vindouza, Meka i Linuksa.

Kao što smo mogli da vidimo u beta verziji u aprilu, ne postoji dramatično mnogo promena što se tiče interfejsa i samog korisničkog osećaja. Verovatno najveća promena je to što Fajerfoks više ne podržava automatsko otvaranje svih tabova kada se startuje - što je za većinu korisnika bilo dosta korisno. Ipak, jednostavno je izvući ove poslednje korišćenje tabove iz histori menija.

Postoji takođe novi "home" ekran koji vam pozdravlja kada otvarate brauzer i nudi vam jednostavni pristup vašim daunlodovima, bukmarksima, prethodnim sesijama, istoriji, podešavanjima sinhronizacije i opštim podešavanjima za aplikaciju.

Konačno, otvaranje novog taba vam nudi rešetkasti prikaz najčešće posećivanih sajtova, baš kao što to rade Safari i Hrom već nekoliko godina.

Što se tiče promena "ispod haube", najveća je svakako SPDY protokol, koji je uključen po difoltu, što bi trebalo da poboljša opšte performanse.

Ako želite da date šansu poslednjoj verziji Mozilinog brauzera, skinite odgovarajuću verziju sa jednog od tri priložena linka ispod:

Linuks verzija | Mekintoš verzija | Vindouz verzija

(Telegraf.rs)