Prsten koji će zameniti sve vaše lozinke, ključeve i kartice (FOTO)

Token je jedan od boljih gedžeta koji se pojavio u poslednje vreme

Pametno prstenje nije nova ideja, ali bi Token mogao značajno da promeni stvari i olakša nam život. Naime, ovaj biometrijski prsten se može koristiti za najrazličitije stvari - od otvaranje ulaznih vrata kuće, pokretanja automobila, pa sve do plaćanja i prijavljivanja na računar.

HOĆE LI OVO KUPITI PAPUČAR ILI PRAVI MUŠKARAC: Prsten koji šalje otkucaje srca voljene osobe!

Da tvorci Tokena nisu uspeli da sklope partnerstvo sa velikim kompanijama poput MasterCarda, Microsofta, Visa, HID i drugih, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, piše "Engadget".

HIT je kompanija koja je zaslužna za skoro 80 odsto takozvanih "keyless" sigurnosnih sistema. Čak i čitači kartica u kancelarijama koje nije napravio HID, verovatno koriste neki njihov protokol. To znači da se Token lako može podesiti kao kartica za ulaz, samo što su podaci o korisniku umesto na kartici, smešteni na prstenu.

Još jedna od sjajnih opcija Tokena je mogućnost plaćanja u prodavnicama, zahvaljujući partnerstvu sa MasterCardom. U njega možete sačuvati podatke o kreditnim karticama, korisnička imena i lozinke, a pomoću prateće aplikacije moguće je dodati nove informacije.

Prsten potvrđuje identitet korisnika pomoću skeneru za otisak prsta koji se nalazi sa njegove unutrašnje strane. Kada se prsten stavlja na prst, skener će potvrditi identitet, a IR optički senzor će pratiti da li je prsten i dalje na prstu te osobe. Međutim, kada se skine, korisnik će ponovo morati da potvrdi identitet pomoću skenera.

Osim kombinacije otiska prsta i infracrvenog senzora, Token koristi sigurnosni element sa EAL5+ sertifikatom. Signal koji odašilje koristeći protokole Bluetooth i NFC prepoznaje više različitih uređaja čitača. Bluetooth koristi zato što veliki broj prenosnih računara još ne podržava NFC.

Baterija na ovom prstenu bi mogla da traje tri nedelje sa jednim punjenjem. Prsten dolazi s postoljem za bežično punjenje i LED lampicom koja crvenim svetlom upozorava kad je baterija na 30% kapaciteta.

Token je takođe i vodootporan do dubine od 50 metara.

Najveći problem ovog gedžeta je cena. Naime, za najjeftiniji model potrebno je izdvojiti 249 dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)