UŽIVO: Pogled iz Međunarodne svemirske stanice (VIDEO)

Prenos uživo sa Međunarodne svemirske stanice uključuje i kameru koja prati posadu, sa sve audio-konverzacijom koju možete da čujete, ali i pogled na našu planetu koji ostavlja bez daha

Da li ste još od malih nogu imali želju da budete kosmonaut, da odletite u nebeske visine i dalje, i da iz mračnih i tihih dubina naše vasione bacite pogled na majku Zemlju, koja spektakularno lebdi usred ničega?

Ako je odgovor da, a niste ga ispunili (svaka je šansa da niste, pošto sa naših prostora nikada nijedan čovek nije odleteo u kosmos), onda je "live stream", koji je pred vama, najbolji mogući poklon za vikend.

Prenos uživo sa Međunarodne svemirske stanice uključuje i kameru koja prati posadu, sa sve audio-konverzacijom koju možete da čujete, ali i pogled na našu matičnu planetu koji ostavlja bez daha.

Pošto MSS napravi krug oko Zemlje na svakih 90 minuta, zora se rađa i dan umire na svakih 45 minuta. Kada je stanica u mraku, spoljna kameru se čini zamračena, ali budite strpljivi, ponekad u kadar ulete spektakularni prizori munja na našoj planeti, ili svetla velegrada.

Jedno kratko objašnjenje: u slučaju da vidite plavi ekran došlo je kratkotrajnog prekida prenosa, koji će se ubrzo vratiti.

Pogledajte video:

(M. B.)