PAŽNJA: Lažne poruke na WhatsApp aplikaciji (FOTO)

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao neki od zaposlenih u kompaniji "WhatsApp" i traže od vas da prosledite poruku na barem deset adresa ukoliko želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna

U poslednje vreme na aplikaciji za pametne telefone "WhatsApp" počele su da se šire sumnjive poruke. Sadržaji poruka, koje su očigledno ništa drugo do prevare, različiti su, a kod mnogih korisnika često se pojavljuju u obliku "spama".

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao neki od zaposlenih u kompaniji "WhatsApp" i traže od vas da prosledite poruku na barem deset adresa ukoliko želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna.

U celosti vam prenosimo jednu od poruka:

"WhatsApp će u subotu postati platnim. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj način ćemo videti da ste aktivni korisnik, imaćete plav znak i ostaće besplatan (kako je bilo opisano u dokumentu). WhatsApp će koštati 0,01 evro za poruku".

Moguće je da je poruka maliciozna i preporučuje se svim korisnicima da ne slede uputsva ove poruke i da je istog trenutka nakon primanja obrišu.

(Telegraf.rs)