IT ZNANJE SE ISPLATI: Rad studenta pokrenuo profitabilan biznis

Specijalistički rad studenta FTN-a Gorana Živkovića (1981) o implementaciji sistema elektronske trgovine, primenjen u praksi, a čiji potencijal je prepoznala kompanija Univerexport, rezultirao je povećanjem prodaje putem interneta

Specijalistički rad studenta FTN-a Gorana Živkovića (1981) o implementaciji sistema elektronske trgovine, pretočen potom u ozbiljan poslovni predlog, bio je dovoljan razlog da se menadžment kompanije Univerexport odluči da realizuje ideju prodaje svojih proizvoda i putem interneta.

Danas, posle godinu i po dana funkcionisanja sistema e-lakolije, jedan od vodećih domaćih trgovinskih lanaca ima realizovanih skoro 100.000 porudžbina internetom.

Živković je specijalističke strukovne studije iz oblasti elektronskog poslovanja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka upisao dok je bio zaposlen u Univereksportu.

- Pošto sam već radio u IT sektoru, mislio sam da imam široka znanja iz te oblasti, ali sam na studijama uvideo da postoji ogroman segment primene elektronskog poslovanja o kom sam malo znao i da ću tu steći dodatna znanja koja su mi potrebna. S obzirom na to da je menadžment moje firme već duže vreme imao ideju da pokrene biznis i putem interneta, uz pomoć svojih nastavnika sam kroz završni rad razradio jedan takav sistem - priča Živković.

Više o specijalističkim strukovnim studijama iz e-poslovanja možete pročitati ovde, a o uslovima upisa koji traje ceo oktobar i deo novembra na sajtu Fakulteta tehničkih nauka.

(Telegraf.rs / Izvor: Radio 021.rs)