STIŽU PAMETNE NAOČARE: Uskoro ćemo svi imati super-moći!

Svi smo čuli za Google Glass, ali manje poznati projekat kompanije Atheer deluje daleko bolje. Pametne naočare ove kompanije stvaraće 3D objekte koje kontrolišete raznim pokretima, ali ćemo nažalost morati još malo da sačekamo do njihovog pojavljivanja

Pametne naočare doneće revoluciju u korišćenju interneta i pametnih telefona. Moćićemo da šaljemo mejlove, pretražujemo internet, obavljamo video pozive i još dosta toga samo uz pomoć pametnih naočara koje se povezuju sa smartfonom.

Do sada Google je bio prvi i jedini koji je radio na projektu pametnih naočara. Testiranje je u odmakloj fazi i developeri širom sveta ih već uveliko koriste. Ono što vam Google Glass omogućava je da čitate mejlove, koristite navigaciju, javljate se na pozive, snimate i slikate i to sve uz pomoć glasovnih komandi.

Zamislite sada da rukom pomerate 3D projekciju kalendara na primer ispred vaših naočara, ili da na osnovu pogleda u vaš frižider dobijete predlog za obrok.

Takođe ljudi koji žele da potpomognu projekat mogu donirati 350 dolara što im garantuje da će dobiti naočare kada se zvanično pojave na tržištu.

Izlazak ovih pametnih naočara se očekuje u decembru 2014. godine.

(Telegraf / Izvor: Mashable)