Twitter upozorava: Proverite da li je neko već tvitovao sa vašeg naloga!

Pored tvitovanja i slanja poruka, napadači su u mogućnosti i da pristupe ličnim podacima korisnika koji nisu javno objavljeni

Foto: Pixabay

Kompanija Twitter objavila je detalje o novom bezbednosnom propustu kome su izloženi korisnici njihove aplikacije na Android uređajima.

U pitanju je bezbednosna "rupa" koja potencijalnim napadačima omogućava da preuzmu Twitter naloge korisnika i da na njima objavljuju tvitove i šalju lične poruke drugim korisnicima.

Pored slanja poruka, napadači su, takođe, u mogućnosti da pristupe ličnim podacima korisnika koji nisu javno objavljeni.

Budući da su u Twitter-u primetili ovaj propust, svi koji su njime pogođeni biće o tome obavešteni putem imejla, kao i same aplikacije. Svako od njih bi trebalo da dobije, ili je već dobio, uputstva kako da zaštiti svoj nalog.

Iz Twitter-a ističu da je za korisnike najbezbednije rešenje da odmah instaliraju poslednju verziju Twitter aplikacije za Android. Twitter aplikacije za uređaje sa iOS operativnim sistemom nije pogođena ovim bezbednosnim propustom.

(Telegraf.rs)