Ova četiri sajta će vam pomoći da budete pametniji

Predstavljamo vam najbolje, a ujedno i najzabavnije izvore koje možete iskoristiti

Čovek uči dok je živ. U vremenu novih tehnologija moramo svakodnevno biti otvoreni za nova znanja, jer brzina kojom se razvijaju mnogi poslovi zahteva stalno usavršavanje.

Postoji pregršt različitih sajtova koje možete pregledati kako biste došli do informacija koje su vam potrebne. Neki će vam ponuditi odgovore na pitanja, a neki sirovo znanje, koje vi treba da pretočite u poslovnu dobit.

Predstavljamo vam najbolje, a ujedno i najzabavnije izvore koje možete iskoristiti.

Unplug the TV

Ovaj originalni sajt navodi vas na to da isključite svoj televizor, jer vam kanali nude prazne sadržaje, iz kojih vrlo malo možete naučiti, a uz njih gubite previše vremena.

U zamenu, unplug vam nudi različite video-sadržaje koje možete pogledati i pritom steći nova znanja. Dizajn je krajnje jednostavan i nudi po jedan video-klip na koji bi trebalo da kliknete kako biste ga pokrenuli, ili jednostavno da preskočite na sledeći ponuđeni.

Svaki od njih biće vam od koristi za vašu opštu informisanost i obaveštenost o dešavanjima u svetu oko vas.

Thesaurus

Iako je namenjen samo engleskom govornom području, ovaj sajt vam može pomoći da obogatite svoj rečnik na ovom jeziku. Reč je o jednostavnom alatu koji vam predstavlja sve sinonime određene reči koju ste ukucali.

Pored toga, možete pročitati i tačno značenje datog pojma, kao i njegove homonime i antonime. Pretraživanjem možete doći do različitih podataka, informacija, primene određenih pojmova, zanimljivih priča o poreklu reči i mnogih drugih semantičkih zanimljivosti koje će obogatiti kako vaš jezik, tako i opštu kulturu.

Duolingo

Bilo da volite mobilne aplikacije ili web sajtove, Duolingu možete pristupiti s bilo kog uređaja u bilo koje vreme. Reč je o perfektno osmišljenom servisu za učenje stranog jezika.

Uz pomoć igrica, različitih kreativnih testova i vežbi za razvoj vokabulara, konverzacijskih veština i gramatičkih sposobnosti, vrlo brzo ćete početi da baratate osnovama nekih od jezika koji su u ovoj aplikaciji u ponudi.

Na vama je da izaberete šta želite da usavršavate, a uz pomoć engleskog kao osnovnog možete raditi na svom nemačkom, italijanskom, španskom i mnogim drugim jezicima.

Instructables

Ukoliko nemate ideja šta da radite s nekim predmetima u kući ili vam je potrebna inspiracija kako biste ni od čega napravili nešto, ovaj sajt će vam svakako u tome pomoći.

Bilo da želite da naučite neku novu veštinu ili su vam jednostavno potrebne informacije, možete u bilo kom trenutku pretražiti sadržaje sajta Instructables i bićete oduševljeni različitim mogućnostima i objavama.

Takođe, ovde ćete pronaći različite recepte i uputstva za to kako da uređujete, dekorišete ili restaurirate. Na vama je samo da se opredelite u kom pravcu želite da razvijate svoje veštine.

Razvijanjem različitih sposobnosti i učenjem alata koje možete koristiti na poslu usavršavate se na mnogo više načina nego što mislite. Tako ulažete u svoju budućnost i radite kontinuirano na napretku, čime takođe dokazujete da znate da razmišljate unapred i da predviđate korake kojima ćete se ubuduće kretati.

Ovo su sve odlike dobrog stratega, a takvi ljudi su danas na visokoj ceni. Ukoliko volite da pravite planove i strategije za budućnost, upišite strategijski menadžment i počnite da razvijate svoju karijeru u tom smeru.

(Telegraf.rs)