Futuristički predmeti koje već danas možete da kupite na internetu

Ako vam je ta tema inspiracija i ako se i sami pitate kako će izgledati život u budućnosti, evo nekoliko predmeta koje smo našli na internetu a koje možete kupiti već danas i iskusiti ih i sami

U čovekovoj je prirodi da stalno zamišlja šta ga čeka u budućnosti i kako će izgledati svet za 50 godina.  Zato ne iznenađuje činjenica da je tržište preplavljeno uređajima koji nam na neki način olakšavaju život a izgledaju kao da su iz budućnosti. Sve više se priča o „Internetu stvari”, odnosno o međusobnoj povezanosti pametnih uređaja, tako da uz pomoć svog mobilnog telefona možete uključiti klima-uređaj kod kuće pre nego što uopšte i stignete do svog doma.

Ako vam je ta tema inspiracija i ako se i sami pitate kako će izgledati život u budućnosti, evo nekoliko predmeta koje smo našli na internetu a koje možete kupiti već danas i iskusiti ih i sami.

Blink Board

Ukoliko pitate mlađe generacije, mnogi će vam reći da je skejtbord kao kategorija zabave prevaziđen, pa danas imate i hoverbordove i mnoge druge sisteme vožnje koji izgledaju kao da su deo budućnosti.

Zato je Blink posebno zanimljiv, jer u sebi ima integrisan elektromotor koji korisniku omogućava da sam određuje pravac i smer kojim će se kretati i da pokreće dasku uz pomoć aplikacije, a ne nogama. Deluje kao aparat za one koji su lenji, ali ko nam garantuje da se bord neće tako voziti u budućnosti?

Bixi

Već smo spomenuli Internet stvari i umrežavanje svih pametnih uređaja u vašem domaćinstvu.

Možda se sećate preteče toga i paljenja svetla na zvuk udarca dlanom o dlan. Bixi je uređaj koji ovo iskustvo podiže na malo viši nivo. Prilikom prvog korišćenja na vama je da definišete različite pokrete koje ćete koristiti za aktivaciju aparata i već svaki sledeći put, kada pokrenete ruku u istom smeru i na isti način, Bixi će odraditi to umesto vas.

To podrazumeva da je ona već povezana sa svim uređajima koje bi trebalo da kontroliše, pa se nemojte iznenaditi kada se jednog dana aparati ujedine.

Volt

Problem sa većinom upaljača je to što se s vremenom potroše, a punjenje klasičnih upaljača skoro da se ne isplati. Da nam je neko pričao da će upaljač jednog dana moći da se puni uz pomoć struje i punjača i da se koristi čitav mesec ovako napunjen, nikada ne bismo verovali. Volt nam donosi upravo to.

Pametna lampa

Ovaj predmet možete kontrolisati uz pomoć svog pametnog telefona i na ovaj način određivati kada će se upaliti, koje boje će biti svetlo i u kom pravcu će se emitovati. Iako nije nešto što vam je neophodno u životu, svakako je zanimljivo da ima takav predmet u kući.

To su samo neki od pregršt futurističkih predmeta, ali i ovo je dovoljno da potpuno promeni vaše viđenje sadašnjosti. Zašto čekati budućnost kada već danas u svom domu možete imati nešto od ovih zanimljivih predmeta? Upišite mobilno programiranje i kreirajte i sami nov sistem upravljanja Internetom stvari ili poboljšajte postojeće iskustvo. Ugao gledanja korisnika je nešto što je posebno značajno pri razvoju bilo kakvih novina.

(Telegraf.rs)