SENZACIONALNO: Ovo je opcija koju smo čekali od početka Facebooka! (VIDEO)

Korisnici treba da kliknu na oznaku "$" koja se sada pojavljuje u Messenger-u i da zatim ukucaju iznos koji žele da prenesu na drugog korisnika

U oktobru prošle godine pojavili su se navodi da će Facebook uvesti plaćanje putem poruka. Danas je kompanija potvrdila ove navode, predstavljajući novu odliku na Facebook Messenger-u koja omogućava korisnicima da šalju i primaju novac bez nadoknade.

Korisnici treba da kliknu na oznaku "$" koja se sada pojavljuje u Messenger-u i da zatim ukucaju iznos koji žele da prenesu na drugog korisnika. Iz kompanije Facebook navode da se novac šalje odmah, iako može da prođe nekoliko dana dok se iznos ne pojavi u vašoj banci.

Kompanija navodi da je dosta vremana utrošeno kako bi se omogućila bezbedna transakcija kroz ovaj sistem.

- Koristimo sigurne sisteme koji šifruju vezu između vas i Facebooka kao i infomacije o kartici kada nas pitate da ih čuvamo za vas - navode u kompaniji.

Kompanija je takođe poručila da će o bezbednosti ovih transfera brinuti novi tim.

- Sistem plaćanja je u sigurnom okruženju koji je odvojen od ostalih delova Facebook mreže i dobiće posebnu kontrolu i posmatranje. Tim za brobu protiv prevara nadgledaće sve sumnjive aktivnosti kako bi nalozi bili sigurni - dodaju iz Facebooka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)