Google zna sve o vama! Ne pokušavajte da se sakrijete (FOTO)

Internet gigant zaista zna puno o nama. Pre svega to su naša interesovanja, želje, potrebe, verovanja i pol, ali to nije sve

Današnji internet ne možemo zamisliti bez Google-a i njegovih opcija, a upravo to dovodi do toga da, hteli mi to ili ne, čuvena kompanija zna ogromnu količinu informacija o svakome od nas. Razlog za to je krajnje jednostavan, Google nije kompanija koja se bavi pukim pretraživanjem, već njena glavna zarada dolazi od prodaje reklama.

Google platio Apple-u MILIJARDU DOLARA da bude glavni internet pretraživač na iPhone-u!

Što više Google zna o svojim korisnicima, to više novca može da zaradi od oglašivača koji će vam prodavati ciljane reklame.

Internet gigant zaista zna puno o nama. Pre svega to su naša interesovanja, želje, potrebe, verovanja i pol. To znaju tako što prate našu aktivnost na popularnim servisima kao što su Google pretraživač, Google Chrome, Gmail, Google Ads i brojni drugi.

Google takođe zna i šta u svakom trenutku radimo na internetu, odakle mu pristupamo, šta čitamo i gledamo.

Ova kompanija na osnovu podataka o lokaciji zna gde smo bili, gde radimo i živimo, kao i gde planiramo da putujemo.

Dovoljno je aktivno koristiti Google Maps, Earth, Street View, Chrome ili Android, kako bi internet gigant došao do ovih podataka.

Ako glasom pretražujete internet, Google će znati i vaš glas, a podaci iz Gmaila će mu otkriti koliko često šaljete elektronsku poštu, kome i šta u njima pišete.

Takođe, ukoliko koristite Android, Google će imati pristup vašim porukama, listi poziva i podacima o pretraživanju interneta.

Google u globalnoj pretrazi interneta zuzima čak 68 odsto.

Nažalost, jedini način da onemogućite Google-u da prikuplja informacije o vama je da u potpunosti prekinete sa korišćenjem svakog njegovo servisa, što je danas nešto što je zaista teško postići.

Čuvena kompanija konstantno radi i na novim tehnologija poput Google Glass-a, projekta Loon i Fiber za umrežavanje celog sveta na interneta, ali i pametnim automobilima kojima neće trebati vozači, a svi oni će sigurno omogućiti još veće prikupljanja ličnih podataka o korisnicima.

Kako određene podatke možete sakriti od Google-a pogledajte OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: Pakwired.com)