Za ove TAJNE OPCIJE na Google Chrome-u sigurno NISTE NI ZNALI, a mnogo će vam POMOĆI (FOTO)

Ako još uvek niste instalirali Google Chrome, kada vidite opcije koje možete uključiti, sigurno ćete to odmah uraditi

Najpopularniji internet pretraživač na svetu, Google Chrome, u sebi ima opciju za uključivanje eksperimentalnih funkcija koje i te kako mogu ubrzati i promeniti način na koji surfujemo internetom.

GOOGLE CHROME SE PROMENIO: Evo kako da odmah dobijete novi izgled čuvenog browsera!

Ovim opcijama se pristupa tako što se na mestu za unošenje web-adrese ukuca chrome://flags.

Naravno, potrebno je napomenuti da su one u eksperimentalnoj fazi i da može doći do problema, ali su oni prilično retki. Ukoliko se dese, svaku od opcija moguće je isključiti.

Komande koje možete uključiti, a koje ćemo izdvojiti u nastavku, pronaći ćete tako što ćete uključiti opciju pretrage kombinacijom tastera "ctrl" i "f".

Ako želite da dobijete opciju koja će omogućiti isključivanje zvukova (mute) na različitim tabovima, potrebno je ukucati "tab audio muting" bez navodnika i kliknuti na "enable". Ova opcija je korisna kada se u bilo kom tabu automatski pusti muzika, jer ćete jednim klikom na ikonicu zvučnika u desnom uglu taba moći da potpuno utišate zvuk.

Još jedan koristan trik koji kriju eksperimentalne funkcije Chrome-a jeste i mogućnost ubrzanog učitavanja fotografija. Potražite opciju pod nazivom "number of raster threads" i u padajućem meniju izaberite vrednost "4". To će drastično ubrzati učtavanje slika na internet stranicama.

Većina ljudi ima problema sa pamćenjem različitih šifri za veliki broj naloga koje koriste svakodnevno, pa Chrome ima opciju za automatsko generisanje novih lozinki. Pronađite opciju "password generation" i uključite je, a ona će vam ponuditi automatski generisane šifre kada kreirate neki nov nalog, a najbolje je to što će Chrome ove šifre zapamtiti umesto vas.

Uključivanje svake od pomenutih opcija zahtevaće restartovanje Google Chrome-a, a ukoliko imate problema sa nekom od njih, uvek možete isključiti svaku pojedinačno u meniju chrome://flags ili izabrati opciju "Reset all to default".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)