Zakerberg najavio promene posle kojih Facebook više nikad neće biti isti (VIDEO)

Ova promena biće dobra za sve korisnike

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg najavio je veliku promenu na popularnoj društvenoj mreži. Promena će se odnositi na glavni News Feed i objave koje će se tamo prikazivati.

Naime, Zakerberg je odlučio da napravi algoritam koji će na News Feed prvo postavljati objave prijatelja i porodice, kao i drugi "značajan kontent", piše britanski Guardian.

Facebook će uskoro smanjiti količinu video-snimaka, fotografija i objava kompanija i stranica, koje Zakerberg  označava kao "javni kontent". To će sve raditi u korist povećana odnosa između korisnika i njihovih prijatelja i porodice.

Facebook sprema novu opciju: Više niko neće moći da vas laže na ovoj društvenoj mreži!

- Balans onoga što se prikazuje na News Feedu se promenio od najbitniji stvari koju Facebook može da uradi, a to je da nas poveže međusobno. Osećamo odgovornost da korišćenje naših servisa i usluga ne bude samo zabavno, već i dobro za ljude - napisao je Zakerberg u objavi u kojoj je otkrio da uskoro stiže velika promena.

Ova promena će žestoko uticati na medije koji su prilagodili svoje strategije tako da zavise od objava na Facebooku.

Podsetimo, Facebook je u oktobru uklonio sav sadržaj stranica i medija sa glavnog News Feeda u Srbiji i još peta zemalja. Naša zemlja bila je testno područje za promenu koju je Zakerberg sada najavio.

Da li će se u Srbiji Facebook drastično promeniti u narednom periodu s obzirom na to da već sada ne vidimo objave medija i drugih stranica u News Feed-u, ostaje nam da vidimo.

Pogledajte kako da svom Facebook profilu povećate sigurnost:

(Telegraf.rs)