Otvorite ovaj meni i odmah saznajte šta vam usporava surfovanje internetom

Nema ničeg goreg od zamrznutih stranica, ili tabova

Zamrznuta internet stranica, iritantna prethodnica "mrtvom" tabu u brauzeru može da dovede do ludila kada surfujete internetom, pogotovo jer ne možete precizno da odredite šta vam tačno usporava surfovanje ili dovodi do umiranja tabova.

ODMAH ĆETE ŽELETI DA IH SKINETE: Facebook, Twitter i YouTube imaju "tajne" aplikacije koje troše manje interneta

Ako želite da otkrijete koji procesi su previše zahtevni za vašu memoriju i procesor i samim tim vam usporavaju surfovanje interntom, najbolje bi bilo da se okrenete ugrađenom task managerom u Google Chrome brauzeru.

Kako biste videli koji sve procesi rade unutar vašeg brauzera, izaberite ikonicu za opcije, kliknite na More Tools i otvorite Task Manager.

Tu možete da vidite svaki otvoren tab zajedno sa svakom aktiviranom ekstenzijom, količinu memorije i procerosrske snage koja se koristi i koliko internta primaju i šalju.

Takođe, videćete i sekundarne procese kao što je iskorišćenost GPU-a kako bi Chrome radio glatko.

Možda će vas najviše iznenaditi koliko memorije vam koriste ekstenzije.

Ponekada samo dve mogu da zauzmu najveći deo dostupne memorije, ali ako ih redovno instalirate, možda će krivac biti mnogo veći broj njih koje sve rade u isto vreme.

Zato, odvojite malo vremena da vidite šta vam je potrebno, a šta ne i koliko ih zaista koristite - a jedino je sigurno, verovatno ne koristite veliku većinu njih, a one vam ipak usporavaju surfovanje interneteom.

(Telegraf.rs)