Huawei za 2018. spremio zver od telefona: Imaće tri zadnje kamere i moći će da uradi neverovatne stvari sa njima (FOTO)

U skladu sa informacijama koje su se pojavile krajem 2017. godine, novi modeli nosiće oznake P20, P20 Plus i P20 Pro

Kineski gigant Huawei bi u 2018. godini mogao da predstavi pametni telefon koji će imati čak tri kamere na poleđini.

Porsche ima luksuzni smartfon koji je skuplji čak i od najskupljeg iPhone-a!

U skladu sa informacijama koje su se pojavile krajem 2017. godine, novi modeli nosiće oznake P20, P20 Plus i P20 Pro, a ne P11.

Čini se da su informacije koje je tviteraš Evan Blas plasirao početkom decembra 2017. tačne, jer su i drugi, kineski izvori počeli da navode da će budući Huaweijev "flagship" imati s tri zadnje kamere.

Izvor navodi da će P20 i P20 Plus modeli biti zasnovani na Kirinu 970, a P20 Pro na novom Kirin 975 SoC-u i da će sva tri modela imati po 6 GB RAM-a i najmanje 64 GB interne memorije.

Sva tri modela sa zadnje strane bi trebalo da imaju po tri kamere, a da bi se tačno videlo koji model imate, svaki od njih će imati drugačiju poziciju kamera.

Kamere osnovnog modela P20 biće vodoravno smeštene u gornji levi ugao. Kamere nešto većeg modela, P20 Plus, biće smeštene takođe u levi ugao kućišta, ali vertikalno, jedna ispod druge. Najrazličitija pozicija rezervisana je za model P20 Pro – kamere će biti smeštene vertikano i centralno uz gornju ivicu kućišta.

Prema ranijim informacijama, kamere će imati rezoluciju od 40 MP i mogućnost hibridnog zumiranja do 5X. Sva tri modela trebalo bi da imaju i ekran razmera 18:9, a skener otiska prsta biće sastavni deo svakog od navedenih modela, s tim što će na modelima P20 i P20 Plus biti smešten s prednje, a na P20 Pro modelu sa zadnje strane kućišta.

Zvanične specifikacije neće biti objavljene još neko vreme, bar do MWC 2018 sajma, kada se očekuje predstavljanje navedenih mobilnih telefona.

(Telegraf.rs)