Novi iPhone X bi mogao da ima još veći ekran, ali i mnogo nižu cenu

Iako se možda protivi dosadašnjoj politici kompanije, Apple bi uskoro mogao da predstavi jeftiniju verziju svoj permijum telefona

Sudeći po komentarima koje je na sastanku deoničara izneo Tim Kuk,  izvršni direktor Applea, 99 odsto vlasnika iPhonea X je veoma zadovoljno svojom kupovinom.

Novi skandal za Apple? Korisnici besni zbog katastrofalnog problema koji ima iPhone X

Iako nije otkrio odakle mu ovakvi rezulati, ali sudeći po brojnim komentarima fanova, iPhone X zaista jeste hit među Apple fanovima.

U pitanju je najimpresivniji telefon koji je kompanija do sada predstavila - i po pitanju dizajna, i po pitanju performansi.

Međutim, ako je iPhone X toliko dobar, zašto svaki Apple fan nema jedan? Zašto i dalje kupuju iPhone 8 i 8 Plus?

Možda najočigledniji razlog jeste cena.

Bez obzira na sve što je sjajno sa ovim teleofnom, njegova cena kreće od 1.000 dolara, a to je zaista puno novca.

Sa druge strane, cena iPhonea 8 kreće od 699 dolara, uprkos tome što ima gotovo identične funkcije i performanse.

Naravno, razlog za ovak oveliku razliku u ceni jesu premijum materijali koji su korišćeni u pravljenju modela iPhone X i uključuju nerđajući čelik (iPhone 8 se pravi od aluminijuma) i skup OLED displej.

Ipak, čini se da Apple planira da svoj skupi telefon polako uvede u budućnost. Analitičari su nam ponudili uvid i detalje u vezi sa trećim novim iPhone X naslednikom koji će navodno biti predstavljen ove godine.

Pored nove verzije 5.8-inčnog iPhonea X, Apple bi mogao da predstavi model sa 6.5-inčnim OLED ekranom, ali i treći model po znatno nižoj ceni.

On bi trebalo da ima identičan dizajn, ali manji ekran (6.1-inčni LCD displej), nešto jeftinije komponente, manje RAM-a, manju bateriju i aluminijumsko kućište.

Zbog svega toga, njegova cena bi trebalo da iznosi 699 dolara.

Predstavljanje sva tri modela se očekuje u septembru.

(Telegraf.rs)