Huawei je upravo predstavio svoju moćnu Mate seriju, a možda čak i najbolje telefone u 2018. (FOTO)

Nakon brojnih nagađanja i spekulacija koje smo imali prilike da vidimo na interntu, Huawei Mate 20 je napokon pred nama - u svom svom sjaju.

Huawei je na posebnom događaju u Londonu predstavio svoju najnoviju perjanicu, model Mate 20 koji dolazi u dve verzije - Mate 20 i Mate 20 Pro.

Oba telefona dolaze sa prilično impresivnim performansama i specifikacijama koje jasno govore da je Huawei rešio ne samo da nam predstavi svoje premijum telefone, već ide i na titulu možda najboljih mobilnih uređaja koji su predstavljeni u 2018.

Mate 20 Pro

Ono što ćete prvo uočiti jeste da Mate 20 Pro poseduje displej koji se prostire preko cele prednje strane telefona sa izbočinom na sredini gornje strane u koju su smešteni senzori i prednja kamera.

Mate 20 Pro dolazi sa 6.4-inčnim QHD+ OLED displejom, a ceo telefon poseduje i IP68 sertifikaciju koja označava da je otporan na prašinu i vodu.

Sa zadnje strane nalazi se stakleni panel sa trostrukom kamerom i blicom, a sve ovo je smešteno u pravougaoni modul.

Ako vas zanmimaju detalji, trostruku kameru čine 40MP primarni senzor, 20MP sekundarni senzor sa 5X optičkim zumom i poseban senzor za ultra široke slike sa 8 megapiksela.

Kamera sa prednje strane ima 24MP senzor sa posebnim modulom koji omogućava 3D prepoznavanje crta lica.

Ispod haube Mate 20 Pro pogoni HiSilicon Kirin 980 procesor uparen sa Mali-G72 grafikom, a ubačena je velikodušna količina radne i interne memorije - 6GB/512GB.

Posebna pažnja posvećena je procesoru koji ima unapređenu grafiku, ali i proširene mogućnosti u vezi sa veštačkom inteligencijom koja će biti veoma važan deo novog Huaweijevog premijum telefona.

Lepo iznenađenje jeste i poveća, 4.200mAh baterija, kao i 40W super punjenje koje bi trebalo da bateriju sa 0 do 70% napuni za 30 minuta.

Svi oni brinu o bezbednosti svojih podataka na raspolaganju će imati i senzor za čitanje otiska prsta ugrađen u displej, a tu su još i podrška za LTE velike brzine, NFC i Bluetooth 5.0.

Mate 20 Pro će koristiti Android Pie 9.0 operativni sistem baziran na EMUI 9.0 Huawei korisničkom interfejsu.

Mate 20

Mate 20 poseduje 6.53-inčni LCD displej sa malom izbočinom na vrhu i podrškom za 19:9 i Full HD+ rezoluciju.

Za razliku od Pro modela, Mate 20 neće imati čitač otiska prsta ugrađen u sam displej, već će on biti postavljen na zadnju stranu uređaja.

Dobra vest jeste da će ovaj model dolaziti sa 3.5mm audio džekom, što nije slučaj sa Pro verzijom.

Huawei Mate 20 takođe će pokretati Kirin 980 procesor,a u kućište su još smešteni 4GB radne memorije i opcije za skladištenje podataka koje će se kretati od 64 do 512GB i 4.000mAh baterija.

Kada je kamera u pitanju, Mate 20 će takođe imati tri senzora sa zadnje strane od 12, 20 i 8 megapiksela.

Oba uređaja poseduju i slot za memorisjku karticu, samo ona neće biti microSD, već nanoSD koja će podržavati do 256GB.

Huawei Mate 20 Pro i Porche Design Huawei Mate 20RS oba imaju 3D podršku za otljučavanje.

(Telegraf.rs)