Da li se i vi pozdravljate sa svojim Windowsom 10? Sve više ljudi u celom svetu to radi

Upotreba nove vrste biometrijske identifikacije predstavlja veoma praktično rešenje pošto se odražava na brže logovanje i stvara manje problema sa zaboravljenim lozinkama

Foto: Windows 10

Najnoviji izveštaj iz Microsoft-a ukazuje na to da su korisnici prihvatili Windows Hello biometrijsku identifikaciju, koja ne zahteva unos šifre.

Windows Hello je ove godine koristilo je 84,7 procenata Windows 10 korisnika, što je značajan porast u odnosu na 2019. godinu (kada je ovaj sistem koristilo 69,4 procenata korisnika).

Jedan od najvažnijih razloga za to je što se veliki broj organizacija tokom ove godine konačno odlučio da pređe na Windows 10, prvenstveno zbog toga što je početkom godine prestala zvanična podrška za Windows 7, piše Bleeping Computer.

Bitan razlog povećane upotrebe Windows Hello sistema je i to što se praktično u svakom novom ažuriranju sistema pojavljuju ozbiljna unapređenja ove opcije, što ohrabruje korisnike da odustanu od tradicionalnih lozinki.

Na primer, ove godine Windows Hello je dobio dve nove opcije - mogućnost upotrebe u Safe Mod-u i integraciju sa Microsoft nalogom, prenosi PC Press.

Sve to se odražava na brže logovanje na sisteme, manje problema sa zaboravljenim lozinkama i, generalno, na sveukupno bolje korisničko iskustvo.

Video: Ukrali su luksuzni automobil za minut uz pomoć jedne sprave

(Telegraf.rs)