Konačno potvrđeno: CD Projekt Red radi na novoj Witcher igrici

“Nova saga počinje”

CD Projekt Red je najavio da radi na potpuno novoj “Witcher” igrici, koja će “započeti novu sagu za franšizu”, što sugeriše da ne planiraju samo jedan deo.

Iako ne znamo nista o specifičnostima ovog projekta u datom trenutku, osim same objave, kompanija je potvrdila će ovim naslovom "u partnerstvu sa Epic Games kompanijom započeti novu sagu za franšizu".

To je upravo i najveća novost, predstojeća “Witcher” igra neće koristiti njihov vlasnički gejm endžin, odnosno REDengine — koji je kompanija koristila više od jedne decenije — već će se prebaciti na Unreal Engine 5, u onome što nazivaju “dugogodišnjim strateškim partnerstvom između CDPR-a i Epic Games-a”.

CD Projekt Red je odmah naglasio da "ne planira da igru načini eksluzivnom za Epic Games Store" uprkos činjenici da blisko sarađuju za Epic-om, prenosi IGN.

Takođe nije bilo reči o tome da li će se Geralt od Rivije pojaviti u ovoj novoj “sagi”, ali u tizer slici pojavljuje se medaljon sličan Geraltovom medaljonu vuka, koji dobijaju svi vešci iz Škole Vuka - škole iz koje potiče glavni lik iz originalne trilogije.

Poslednji unos u seriji, renomirani “Witcher 3: The Wild Hunt” pojavio se 2015. godine i osvojio 250 “Game of the Year nagrada". I dan danas je ovo jedna od najboljih RPG igara koju je gejming zajednica igrala.

Video: Zaigrali se u virtuelnoj igri pa postali hit na internetu:Nadamo se da se bolje biju u pravom životu

(Telegraf.rs)