Pored iPhone-a, Apple predstavio i novo sedište: Liči na svemirski brod, nema zidova i može da primi 12.000 ljudi (FOTO) (VIDEO)

Novo sedište, nazvano Apple Park, je futuristički kampus koji se prostire na 70 hektara...

Tehnolški div Apple nije juče predstavio samo tri nova iPhone-a, već i svoje novo sedište - džinovsku transparentnu zgradu u obliku svemirskog broda koja je napravljena po ideji pokojnog osnivača Stiva Džobsa.

Apple je u ovo čudo uložio 5 MILIJARDI DOLARA: Uskoro se otvara nova zgrada, a kada vidite šta sve ima, zanemećete!

Novo sedište, nazvano Apple Park, je futuristički kampus koji se prostire na 70 hektara i u koji može da se smesti 12.000 ljudi. Nalazi se u Kupertinu, u srcu Silicijumske doline, i nalikuje svemirskom brodu u prirodi.

8 stvari koje nam Apple nije otkrio o iPhone-u X: Neke od njih su prilično zabrinjavajuće!

- Apple Park odražava vrednosti u koje Apple veruje, tehnologiju i okolinu - rekao je prvi čovek kompanije Tim Kuk.

Sudar titana: iPhone X protiv najboljih Samsungovih telefona!

Stiv Džobs je nekoliko meseci pre svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekat gradnje Apple Parka, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

- Sam park, izvorno džinovski betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu sađenjem više od 9.000 stabala, dok je korporativno sedište Apple-a dizajnirano tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera - rekao je Kuk.

Kompletan kompleks u celosti se snabdeva sunčevom energijom.

- Stiv Džobs je veliku pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo - kazao je Appleov analitičar Tim Bajarin.

Apple će početi da organizuje i turističke obilaske svog parka u kojem radnici mogu da uživaju čak i u šetačkim stazama i voćnjaku.

Apple je u svom novom sedištu, u dvorani Stiva Džobsa, predstavio tri nova modela iPhonea, uključujući nestrpljivo očekivani model X, kojim je obeležena deseta godišnjica prvog iPhonea na tržištu.

Pogledajte kako Apple Park izgleda spolja:

(Telegraf.rs)