Osnovni bonton: Razgovori koje nikako ne biste smeli da vodite preko poruka ili četa

Ako ne želite da se nađete u problemima, najbolje bi bilo da izbegavate da pričate o ovim stvarima putem poruka ili četa

Neke teme nikako ne bi smele da postanu sadržaj SMS poruka ili četova na brojnim aplikacijama jer to nije primereno, sigurno ili vas može uvaliti u nevolju.

U nastavku saznajte koje razgovore nikada ne biste smeli da vodite putem SMS poruka ili četa:

1. Prekid ljubavne veze

Bez obzira na to da li se radi o dugačkoj ili kratkoj vezi, prekidanje SMS porukom jednostavno nije primereno. Ove vrste razgovora uvek treba obaviti licem u lice, a ako to nije moguće - onda telefonskim razgovorom.

Ako ste bili dovoljno bliski da s osobom planirate zajedničku budućnost ili ležite goli u krevetu, onda morate biti uljudni i prekid odraditi lično ili preko telefona.

2. Svađa (o bilo čemu)

Ponekad zbog umora planemo u sekundi. Čak nam i neka benigna rečenica koju smo pročitali u „pogrešnom“ trenutku može delovati kao povod za svađu. Međutim, nipošto ne bismo smeli da se svađamo preko poruka.

Baš kao i izgovorena reč, ona napisana nikada se ne zaboravlja, a kada smo nervozni u stanju smo da izgovorimo ili napišemo ono što zapravo ne mislimo.

3. Prenošenje loših ili tužnih vesti

Svi se bojimo prenošenja loših i teških vesti, ali moramo da imamo na umu da bi u tom trenutku trebalo da pružomo podršku osobi kojoj ih javljamo. Tako ozbiljne stvari ne bi smele da postanu samo slova u nečijem telefonu.

Nikada ne znate šta osoba radi u tom trenutku, možda nisu u stanju ili situaciji u kojoj mogu da prime takvu vest.

4. Rasprava o osetljivim i privatnim informacijama

Izbegavajte da u SMS porukama šaljete bilo kakve podatke vezane za lične dokumente, finansije, zdravlje i sve druge osetljive ili privatne informacije.

Broj lične karte ili broj tekućeg računa nema šta da traži u memoriji vašeg telefona ili SIM kartice.

5. Tračarenje drugih

Iako je odavno dokazano da je sočni trač i bezazleno ogovaranje dobro za nas, ipak je bolje da to ne radite preko SMS poruke. Nikada ne znate kada vas to može dovesti u neugodnu situaciju, bez obzira na to što niste mislili ništa loše i ko sve može da vidi te poruke.

(Telegraf.rs)