Tech kompanija traži lice za svog robota i spremna je da plati neverovatnih 130.000 dolara

Misteriozna kompanija iz sveta robotike našla se u središtu svetske pažnje zbog svog revolucionarnog projekta koji može da promeni živote hiljade starijih ljudi

Pixabay

Svakog dana brilijantni ljudi menjaju svet ili preduzimaju korake da to učine. Jedna od takvih kompanija iz područja robotike bila je u središtu svetske pažnje s obzirom da radi na revolucionarnom projektu koji može da promeni živote hiljade starijih ljudi.

Oni su u potrazi za ljudima koji mogu da im pomognu u tom projektu, a nagrada je više nego darežljiva. Tehnološkoj kompaniji Geomiq obratili su se iz, za sada, nepoznate kompanije za robotiku sa molbom da im pomognu u vrlo zanimljivom projektu na kome rade.

Geomiq ne može da otkriva sve informacije projekta zbog sporazuma o tajnosti koji su potpisali sa datom firmom, osim da su angažovani u zadnjim fazama projekta izrade humanoidnog robota.

Ono što je još otkriveno je uloga robota, koji zapravo treba da bude prijatelj starijim ljudima.

Pixabay

Proizvodnja ovih robota bi trebala da započne sledeće godine i ima dosta ozbiljne investitore.

Geomiq i misteriozna kompanija za robotiku traže muškarce i žene da, bukvalno, budu lice robota. To znači da bi se ta lica mogla reprodukovati na potencijalno hiljade i hiljade robota. To bi bilo kao da imate hiljadu blizanaca po celom svetu.

Novčana nagrada je više nego darežljiva i iznosi 130.000 dolara za lice koje bude izabrano. U konkursu može da učestvuje bilo ko, a fotografija se šalje preko Geomiq-ovog sajta.

Smatramo da je ovo prilično zanimljivo i takođe želimo da vidimo ko će biti pobednik tog takmičenja!

(TT)