SENZACIONALNO: Ujedinile se Severna i Južna Koreja, narod u suzama ruši ogradu na granici! (FOTO)

Kasno sinoć po korejskom vremenu u iznenadnom sastanku lidera dve zemlje potpisan je mirovni sporazum, a odmah potom i sporazum o momentalnom ujedinjenju koji je aklamacijom izglasan u oba parlamenta. Slavlje na ulicama Pjongjanga i Seula, građani hrle ga granici koja se ruši

KAKAV OBRT! Umesto rata između Severne Koreje sa jedne strane, i njenog južnog suseda i Amerike sa druge strane, Pjongjang i Seul danas su potpisali međudržavni sporazum o ujedinjenju, koji je ekspesno i aklamacijom izglasan u oba parlamenta.

Rano jutros prethodno je potpisan i mirovni ugovor, kojim se tehnički stvorila mogućnost ujedinjenja.

Tehnički detalji još uvek nisu objavljeni, pa stoga još uvek nije jasno kako će ujedinjena Koreja biti politički organizovana. Ipak, analitičari veruju da će doći do demokratizacije Severa, te da će tamo već ove godine biti održani prvi slobodni izbori posle Drugog svetskog rata.

Ekonomski stručnjaci ocenjuju da će biti veliki problem uskladiti dve ekonomije, ali tvrde da je to izvodljivo. Južnokorejski giganti već najavljuju izdašnu pomoć u podizanju ekonomije dosadašnje Demokratske Narodne Republike Koreje.

Uskoro se očekuje video-snimak slavlja sa ulica Pjongjanga i Seula.

(Telegraf.rs / A. Prililić)