Od Bvlgari-a, Old Spice-a i Vogue-a do Kaleidoskopa kulture - najveći ilustratori stižu u Novi Sad

Njen rad sigurno ste videli na naslovnicama svetski poznatog časopisa Vogue

Foto: Malika Favre

On u svoje klijente ubraja i velika imena kao što su Bvlgari i Old Spice, a ovaj umetnički kolektiv svoj rad izlagao je na Venecijanskom bijenalu.

Jedna od najznačajnijih ilustratorki današnjice, Malika Favre, vizuelni umetnik Miloš Rajković i umetnički kolektiv iz Berlina, Plastique Fantastique, stižu baš ovog vikenda u Novi Sad na Kaleidoskop kulture. Ovi umetnici stižu na Dizajn paviljon koji se održava od 30. septembra do 7. oktobra na SPENS-u, jednoj od arhitektonski najznačajnijih lokacija grada, u okviru nedelje primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Miloš Rajković/ Foto: Clack-David Gallard

Publika će moći da vidi gigantsku audio-vizuelnu instalaciju od balona poznatog berlinskog dvojca Plastique Fantastique pod nazivom "Dvostruko srce", izložbu "Šolimov (nad)realni svet" koja prikazuje seriju GIF radova vizuelnog umetnika Miloša Rajkovića koji smelo kritikuje savremeno društvo kroz satirične kratke pokretne slike, ali i da čuju predavanje jedne od najvećih zvezda ilustracije, Malike Favre pod nazivom "Ja i ti i svi koje poznajemo".

Foto: Iris Humm

Uz više od 300 dizajnera i umetnika koji će učestvovati u kreiranju sadržaja, nedelja primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture prikazuje najznačajnije autore u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Aktuelna imena svetske dizajn scene učestvovaće u govornom programu festivala, dok će mladi kreativci imati priliku da unaprede svoje veštine kroz 10 praktičnih radionica.

Nedelja primenjene umetnosti označava poslednju nedelju ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture koji traje do 7. oktobra.

Više detalja celom Kaleidoskopu kulture i Evropskoj prestonici kulture možete pronaći na sajtovima novisad2022.rs, kao i na kaleidoskopkulture.com.

(Telegraf.rs/PR)