Zanimljive činjenice o "Igri prestola" koje niko nije primetio: Muški likovi su govorili 3 puta više od ženskih

I posle nek neko kaže da žene više pričaju

Iako je "Igra prestola" završena, ne stišavaju se reakcije na jednu od najgledanijih serija svih vremena. Objavljeni su šokantni podaci prema kojima su ženski likovi u seriji govorili čak tri puta manje od muških...

Fanovi "Igre prestola" dočekali su poslednju epizodu, no svet i dalje bruji o scenariju koji je u osam sezona gledaoce "počastio" incestom, pedofilijom, ubistvima članova porodice i drugim kontroverznim scenama. U kadrovima nije nedostajalo ni gafova, a sada je "prašinu podiglo" novo istraživanje o likovima iz serije.

Jedna istraživačka kompanija objavila je podatak da ženski likovi u "Igri prestola" govore čak tri puta manje od muških. Tokom osam sezona serije, muški govor zauzeo je 75 odsto vremena potrošenog na dijaloge i monologe. S druge strane, vreme ženskog govora variralo je po sezonama - zauzimao je četvrtinu vremena u prvoj sezoni, da bi blago porastao do sedme sezone.

Žene govorile tri puta manje Foto: HBO/Helen Sloan

Iako su se u poslednjoj sezoni ženski likovi našli u središtu radnje, njihov glas se najmanje čuo. Istraživači su očekivali ovakve rezultate, jer je 30 odsto govornog vremena inače prosek koji se daje ženama na velikim i malim ekranima.

Iznenađenje nije bilo ni da je najviše rečenica u seriji izgovorio jedan od omiljenih likova, Tirion Lanister. On je morao da nauči 1.300 rečenica, što je 32 odsto više od "najbrbljivijeg" ženskog lika -Sersei Lanister, koja je u seriji glumila Tirionovu stariju sestru.

(Telegraf.rs/BBC)