Najbolji prijatelj Nede Arnerić: "Pre desetak dana, dok smo još bili na skijanju, rekla si..."

Dirljive reči Nedinog najboljeg prijatelja

Danas u 12h, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, održana je komemoracija preminuloj divi domaćeg glumišta, Nedi Arnerić.

Između ostalih, govor je održao je i njen najbolji prijatelj, glumac Ivan Klemenc (70).

Ovo su njegove dirljive reči:

"Pre desetak dana, dok smo još bili na skijanju, rekla si za moje kekse: "Nisu ti isti k'o uvek". Falilo je limuna, je l' tako, Mišo?

Napravio sam nove. Sa limunom su.

Bože, kako je uvek bila precizna. Tih 35, 40 godina kako smo učetvoro putovali na Nove godine, letovanja, jedrenja... Ljudi, ona nije dala ni meni, ni Miletu njenom, da bacimo pikavac u more. Kaže: "Ne može to da se zagađuje!" Pa smo onda skupljali, dok se ne dokopamo kopna, onda moraš da ideš do korpe za otpatke da baciš.

Miša i ja smo uglavnom kuvali, a to nije baš volela. Znala je, ali nije volela da kuva. Ali pranje sudova je njeno. Da se picne kuća, da se održava red, sve potaman.

Ja sam je često zvao "dobrica". Čuje ona sve to. Objašnjavala mi je. Samo promeniš stanje, a onda si tu. Jer, ako postoji ljubav, onda to traje.

Nedeljka, dogovarali smo se da skijanje da ponovimo u martu. Pravili smo planove za letovanje. Ti sad nećeš skijati, a ja ne želim..."

(Telegraf.rs)