"Je l' vidite kako vas prijateljica sabotira": Urnebesna scena Tanje Bošković i Dobrile Ćirković

S obzirom da se govorilo o Zoranu Radmilović i Pavlu Vuisiću, salva smeha možda je i bila prikladnija od nostalgičnih sećanja

Ne zaboravlja samo publika da ugasi telefon kada stupi u pozorišnu ili bioskopsku salu. Da sitni peh može da se desi i prekaljenim glumcima moglo se videti pre dve noći u Dvorani kulturnog centra Beograda, kada je glumici Narodnog pozorišta Dobrili Ćirković u nekoliko navrata zazvonio mobilni.

Da sve bude smešnije, zvono je sve vreme prekidalo njenu koleginicu Tanju Bošković, dok se prisećala doživljaja sa Zoranom Radmilovićem i Pavlom Vuisićem tokom snimanja filma "Majstori, majstori".

Razgovor povodom 40 godina od filma "Majstori, majstori" Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

 Zamislite 18 noći sa Zoranom Radmilovićem! - počela bi Tanja, da bi njeno emotivno izlaganje prekinulo jedno dugo zvrrrrrrrrrrr.

- Sa Pajom Vuisićem mogla sam da ćutim... - nastavila bi "Bosa, sekretarica", ali bi se servirkin telefon ponovo umešao.

Dobrila Ćirković se svojski trudila da utiša svoj uređaj, ali neko je bio uporan da sa njom stupi u kontakt.

- Prestani, kako možeš tako? Isključite telefone, ljudi! Je l' vidite kako vas prijateljica sabotira - "naljutila se" Tanja Bošković u jednom trenu, da bi u sledećem, kada je ponovo prekinuta, od smeha morala da ustane sa stolice i prošeta binom.

Tanja Bošković je umirala od smeha Foto: Telegraf.rs

S obzirom da se u tom trenutku govorilo o glumcima koji su umeli da i samo jednim pogledom do suza zasmeju publiku, salva smeha koja se prolomila salom možda je, na pomen njihovog imena, i bila prikladnija od nostalgičnih sećanja.

Slučajnost se pretvorila u komičnu scenu, u kojoj su obe glumice morale malo da i odglume. Kako i ne bi, kada su bile na bini, mestu gde se osećaju kao ribe u vodi. Ipak, nema sumnje da je njihov zagrljaj bio iskren.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na snimku na početku teksta.

(D.D.S.)