Nove slike sa snimanja serije "Vreme zla": Pojavljuje se i lik Dobrice Ćosića, a igra ga ovaj glumac

"Vratili smo se u Gornji Račnik, na lokacije koje se tiču doma Katića, junaka prethodnih Ćosićevih romana", rekao je producent i glumac Goran Šušljik

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Posle beogradske opštine Voždovac i Bilješke stene na Tari, u Gornjem Račniku kod Jagodine, na padinama Crnog vrha, nastavljeno je snimanje serije "Vreme zla" po trilogiji Dobrice Ćosića, u režiji Ivana Živkovića.

Snimanje se obavlja u ambijentu u kome je snimana i serija "Koreni", na imanju i u kući Aleksandra Ace Kostića (1850-1931), staroj 136 godina, a prvi put se pojavljuje lik Dobrice Ćosića koga igra mladi glumac Uroš Jovičić.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Vratili smo se u Gornji Račnik, na lokacije koje se tiču doma Katića, junaka prethodnih Ćosićevih romana - rekao je Tanjugu producent i glumac Goran Šušljik i dodao:

- U Gornjem Račniku snimamo scene kada je Srbija već bila okupirana 1941, kada se Milena i Ivan Katić, na neki način sklanjaju od potere nemačkih snaga, da bi se sačuvali od eventualnih hapšenja i progona, i tu se dešavaju razne intresantne stvari. Najzanimljivije je što se u romanu i u našoj seriji, ovde pojavljuju i snimaju prve scene lika Dobrice Chosića, koga glumi Uroš Jovičić.

- Mi smo praktično na početku snimanja ovog projekta. Ovde smo dva dana i sve teče po planu, a sutra se vraćamo ponovo u Beograd - dodao je on i naveo da je planirano da serija bude prikazana sledeće jeseni.

U seriji je angažovano oko 70 ljudi, a u glumačkoj ekipi su Žarko Laušević, Voja Brajović, Igor Ðorđević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Nada Šargin, Radovan Vujović, Sergej Trifunović, Andrej Šepetkovski, Nataša Ninković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Svetozar Cvetković...

(Tanjug.rs)