Napali je što "nije crne puti": Nakon Liz Tejlor, izraelska glumica Gal Gadot je nova Kleopatra

Ideja o projektu je potekla od Gadot, koja je angažovala Letu Kalogridis (Shutter Island) da istraži i započne pripremu priče...

Gal Gadot / Foto: Guliver/Matt Winkelmeyer/Getty Images

Duo koji stoji iza svetski uspešnog superherojskog filma "Čudesna žena" (Wonder Woman), glumica Gal Gadot i režiserka Peti Dženkins, udružile su se kako bi snimile istorijsku dramu "Kleopatra", piše Collider.

Ovo nije prvo planirano ostvarenje o egipatskoj vladarki nakon čuvenog filma iz 1963. sa Elizabet Tejlor. Režiseri kao što su Dejvid Finčer, Ang Li i Denis Vilenev bili su u vezi sa biografskim filmovima o Kleopatri, a govorilo se da bi je igrale Anđelina Džoli i Lejdi Gaga. Nakon raznih šuškanja i nagađanja, sad su stigle vesti o konkretnom projektu, prenosi Deadline.

Elizabet Tejlor kao Kleopatra (1963) / Foto: Profimedia/FilmStills.net/Film Stills

Leta Kalogridis (Shutter Island) će napisati scenario, a pripašće joj uloga i izvršnog producenta. Studio Paramount Pictures je odneo pobedu u naticanju za film. U igri su bili i Universal, Apple, Warner Bros. i Netflix.

Ideja o projektu je potekla od Gadot, koja je angažovala Kalogridis da istraži i započne pripremu priče.

Odmah nakon obelodanjenih novosti, Gal Gadot, koja je rodom iz Izraela, napali su korisnici društvenih mreža, putem komentara negodujući izbor glumice zato što "nije crne puti". Međutim, ovo se desilo iz njihove neinformisanosti, budući da je Kleopatra bila grčkog porekla.

Dalje informacije još nisu poznate. Do tada pogledajte trejler za "Čudesnu ženu 1984", čija je bioskopska premijera zakazana za 25. decembar ove godine...

(Telegraf.rs)