Zafranović o podudarnosti "Dare" i "Djece Kozare": "Fascinantno je kakvom je brzinom to napravljeno"

- Mi ne odustajemo, radimo svoj posao. Moguće je da se snimi više filmova o istoj temi - rekao je režiser

Lordan Zafranović Printskrin: TV Nova

Poznati režiser Lordan Zafranović uključio se u emisiji "Probudi se" televizije Nova S gde je govorio o podudarnosti između filma "Dara iz Jasenovca" i "Djece Kozare". Podsetimo, Biljana Srbljanović je u svojoj oprišnoj objavi pisala o sličnostima između ova dva projekta.

Zafranović, koji je godinama konkurisao za neophodna sredstva, kako bi i sam snimio film o zloglasnom logoru po scenariju "Djece Kozare" scenariste Arsena Diklića, dao je svoj komentar na celu priču.

- Fascinantno je kakvom je brzinom to napravljeno i dovelo nas sve pred gotov čin. Iznenađeni smo i zaprepašćeni da je neko uzeo gotovo iste likove, istu temu, ista mesta i teritorije, isto vreme kada se film dešava. Fasicnirani smo bili da je to sve moguće u tako kratko vreme - rekao je Lordan i dodaje:

- Mi ne odustajemo, radimo svoj posao. Moguće je da se snimi više filmova o istoj temi, ali je fascinanatan način na koji je to napravljeno u poslednje dve godine. Meni niko ne može uzeti ništa, jer mi želimo da napravimo film koji će biti prepoznat u celom svetu i koji će da ispoštuje talenat velikog Arsena Diklića - rekao je Zafranović.

Pogledajte šta je sve rekao na ovu temu Lordan Zafranović:

(Telegraf.rs)