Boris Isaković je briljirao kao Sloba, Mirjana Karanović kao Mira: Evo šta su rekli o svojim ulogama

Prva epizoda serije "Porodica" privukla je veliku pažnju

Mirjana Karanović kao Mira Marković i Boris Isaković kao Slobodan Milošević u seriji "Porodica" Printskrin: Youtube/PORODICA

Prvu epizodu dugo očekivane serije "Porodica" sinoć je pratilo blizu 2 milona gledalaca, kako na Superstar TV, tako i na RTS 1. Sa ovako rekordnom gledanošću prva epizoda pomerila je granice gledanosti i definitivno najavila da će do kraja emitovanja interesovanje publike biti na visokom nivou.

Serija „Porodica“ emituje se u nedelji kada se navršava 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i koja prati poslednjih tri dana zajedničkog života članova porodice Milošević.

Bračni par Milošević-Marković na izvrstan način su odglumili Mirjana Karanović, koja glumi lik Mire Marković, i Boris Isaković, koji igra Slobodana Miloševića.

- Mirjana Karanović i Boris Isaković na neki način su prosto bili jedina odluka za ovakve uloge, jer su u pitanju vrsni svetski glumci - rekao je scenarista i reditelj Bojan Vuletić.

O svojoj ulozi još jednom je pričala Mirjana Karanović, koja je takođe pohvalila Borisa Isakovića

- Za Miru (Miru Marković), morala sam da potražim makar jedan oslonac. Morala sam negde da se povežem sa njom. Boris i ja smo jako dugo partneri, i on pored toga što je odličan glumac, on je fenomelan partner - rekla je Mirjana Karanović.

Serija "Porodica" Foto: Promo/RTS/SuperstarTV

Boris Isaković se potrudio da odigra ulogu savršeno koja mu se ukazala.

- Igrati Slobodana Miloševića, to je gotovo kao jedan san u ovoj zemlji ono, da ti možeš da dođeš do takve jedne uloge - rekao je Boris Isaković, i dodao:

- Kada sam bio mlađi, a dolazio i igrao na filmu, svi su govorili: Svedi izraz, svedi izraz, svedi izraz... A ja sam rastao gledajući Al Paćina, De Nira, mislim.... koji non-stop u kadru prave, ne da prave grimase, nego od grimase naprave lik - rekao je Boris, koji je imao reči hvale za Mirjanu Karanović

- Od Mire (Mirjane Karanović) može da se uči u smislu, u smislu tog iskustva njenog upravo pred kamerom, upravo pred kamerom. Kolika je njena unutarnja punoća u jednom potpuno svedenom izrazu - rekao je Boris, a onda se opet nadovezao na svoju ulogu Slobodana Miloševića:

Boris Isakovič kao Slobodan Milošević Foto: Promo/RTS/SuperstarTV

- Ja sam navijač bio strasni od početna, ono, iako su se tu pojavljijvale razne, naravno, i produkcijske nedaće u vezi toga i kako ćemo, ja sam rekao da sam spreman da se žrtvujem koliko god je potrebno da tu stvar izguram - rekao je Boris Isaković.

- Boris je ušao u koštanu srž Slobodana Miloševića - rekli su iz ekipe serije "Porodica".

Šta su rekli ostali glumci o Mirjani Karanović i Borisu Isaković, pogledajte na sledećem snimku:

Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode.

Scenarista i reditelj je Bojan Vuletić, a glumačku ekupu čine: Slobodan Milošević – Boris Isaković, Mirjana Marković – Mirjana Karanović, Marija Milošević – Tijana Marković, Zoran Đinđić – Uliks Fehmiu, Vojislav Koštunica – Svetozar Cvetković, Čedomir Jovanović – Milan Marić, Vladimir Beba Popović – Radovan Vujović, Branislav Ivković – Gordan Kičić, Slavica Đukić Dejanović – Katarina Žutić, Nebojša Pavković – Milutin Karadžić, Milorad Ulemek Legija – Vuk Kostić, Toma Fila – Marko Baćović, Bogoljub Bjelica – Miloš Timotijević, Urednik na TV-u: Ljubomir Bandović, Zamenik urednika na TV-u: Dubravka Kovjanić, Novinar na TV-u: Isidora Simionović, Penzionerka na protestu: Svetlana Bojković, Posluga u vili Mir: Jana Bjelica i drugi.

Video: Kako je nastala Porodica, serija o poslednjim danima pred hapšenje Miloševića

(Telegraf.rs)