Jasna Đuričić se oglasila nakon što "Quo vadis, Aida" nije dobio Oskara za najbolji strani film

- Možda je u ovom pandemijskom trenutku ljudima potrebno nešto što vraća veru u život, a u tom smislu je "Another Round" eksplicitniji film - rekla je glumica

Jasna Đuričić Foto: Tanjug/AP

U Los Anđelesu je održana ceremonija dodela Oskara, a prestižna nagrada za najbolji film van engleskog govornog područja pripala je ostvarenju "Još jedna runda" danskog reditelja Tomasa Vinterberga, sa Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi.

Podsetimo, u konkurenciji da dobije ovog priznanje bio je i film "Quo vadis Aida" bosansko-hercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić. Ishod dodele Oskara prokomentarisala je Jasna Đuričić, koja u ovom ostvarenju ("Quo vadis Aida") glumi lik prevodioca Aide.

- Mislim, nekako sam znala da će "Another Round" ("Još jedna runda") pobediti od samog početka. Mislim da generalno svet u ovom trenutku nije spreman za ozbiljne i teške teme. Možda je u ovom pandemijskom trenutku ljudima potrebno nešto što vraća veru u život, a u tom smislu je "Another Round" eksplicitniji film. Naš isto vraća veru u život, ali na potpuno drugačiji način - rekla je Jasna Đuričić, a prenosi Klix.ba.

Jasna Đuričić / Foto: Deblokada Promo

U međuvremenu, oglasila se rediteljka Jasmila Žbanić, koja je čestitala kolegin Tomasu Vinterbergu što je dobio Oskara.

- Čestitke Tomasu Vinterbetgu za osvajanje Oskara u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma. Velika je čast biti nominovan zajedno s vrhunskim rediteljima - napisala je Jasmila na Instagramu i objavila zajedničku fotografiju sa Tomasom Vinterbergom.

Jasmila je kasnije dodala kako je ovo bio nezaboravan dan.

(Telegraf.rs)