Snima se "Opkoljeni", prvi igrani film o četnicima: Govor Nikole Kalabića u prvom planu

Završetak filma je planiran za početak 2022. godine.

Film "Opkoljeni" Printskrin: Youtube/Pogledi

U toku je snimanje ostvarenja pod nazivom "Opkloljeni", prvi igrani film o četnicima  scenariste Miroslava Samardžića. Izašao je prvi tizer koji je privukao pažnju.

Naime, u snimku koji traje 4 minuta i 29 sekundi, prikazana je scena koja se dešava u Srbiji 1942. godine, za vreme Drugog svetskog rata. Četnički komandant Nikola Kalabić sastaje se vojnicima u šumi.

Kapetan Nikodije Marinković se obraća Kalabiću i saopštava mu da mu se stavlja na raspolaganje. Nikola potom govori prisutnim vojnicima.

- Braćo, situacija je sledeća. Sve naše čete, civilne odbore morate obavestiti o sledećem. Na teritoriju garde stižu jedinice banatski SS švaba. Ima ih mnogo. I nemaju milosti. Ubijaju i vojnike, i žene, i decu, i starce. Našim jedinicama morate preneti da se usitne do najsitnijeg odeljenja i trojki, i da se povuku u planine. SS-ovce moramo ubediti da na ovoj teritoriji nema četnika, i da prema tome nema potrebe da organizuju kaznene ekspedicije. Je li to jasno? - rekao je Nikola Kalabić vojnicima koji su mu odgovorili: "Jasno!".

Završetak filma "Opkoljeni", kako je najavljeno, planiran je za početak 2022. godine. Lik Nikole Kalabića glumi Borko Brajović.

Pogledajte tizer za film "Opkoljeni":

Pogledajte i šta su rekli članovi ekipe filma "Opkoljeni":

Video: Slovenci počeli da se lože na Kraljevinu Jugoslaviju

(Telegraf.rs)