Betmen može sve, ali ne i da "usreći" Ženu mačku: Eksplicitna scena izbačena iz animirane serije

Izgleda da "heroji to ne rade"

"Povratak Betmena" / Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Velika rasprava povela se protekle nedelje nakon što su Džastin Halpern i Patrik Šumaker, autori i izvršni producenti animirane serije "Harli Kvin" („Harley Quinn“) izjavili u intervjuu za Variety kako je kompanija DC Entertainment iz treće sezone izbacila scenu u kojoj Betman oralno zadovoljava Ženu mačku.

- U trećoj sezoni "Harli Kvin" imali smo trenutak u kojem se Batman spusti između nogu Žene mačke a reakcija iz kompanije DC bila je "Neće proći. Ne možete to da napravite. Heroji to ne rade" - rekao je Halpern.

I sami autori su bili malo zatečeni.

– Na to smo mi pitali, “Hoćete da kažete da su heroji sebični ljubavnici?” A oni će, “Ne, nego mi prodajemo igračke u liku superjunaka. Teško ćemo prodati igračku ako Betmen krene da se spušta” – nastavio je Halpern.

On je ovo rekao uz konstataciju da inače ima ogromnu kreativnu slobodu u pravljenju serije.

Ljubitelji superheroja i ove serije otada nisu imali mira, ali nisu bili jedini. Na društvenim mrežama povela se polemika oko toga šta Brus Vejn tj. Batman sme, a šta ne sme da radi u svom krevetu. Toj raspravi odlučio se pridružiti i reditelj filma „Liga pravde“ Zak Snajder koji je objavio ilustraciju problematične scene iz animirane serije i time jasno pokazap šta misli o tom problemu.

Svoje mišljenje nije krio ni Val Kilmer, koji je glumio Batmena u filmu „Batmen zauvek“ iz 1995. godine. On je objavio gif scene u kojoj Žena mačka (Nikol Kidman) kaže "Možemo da pokušamo. Doneću vino…“

Podsetimo, DC Entertainment je dio medijske kompanije Warner Bros, a ona je vlasnik streaming platforme HBO Max na kojoj se prikazuje animirana serija "Harli Kvin". Pod DC Entertaiment spada i kompanija DC Comics koja je autor brojnih stripovskih superheroja i negativaca, od Batmana i Supermana do Harli Kvin i Džokera. Osim brojnih filmskih i televizijskih eksploatacija tih likova, prikazane su i dve sezone animirane serije „Harley Quinn“, kojoj glas daje glumica Keli Kuko, Peni iz "Štrebera" ("The Big Bang Theory).

Animirana serija "Harli Kvin" smatra se sadržajem za odrasle.

(Telegraf.rs)