Završeno snimanje filma "Izolacija": Miloš Biković igra u glavnoj ulozi

"Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam", rekao je reditelj Marko Backović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Završeno je snimanje srpskog dugometražnog igranog filma, svojevremeno podržanog na konkursu Filmskog centra Srbije, a u pitanju je ostvarenje "Izolacija" u režiji Marka Backovića, po scenariju Marka Backovića i Marka Jocića i sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Biković je i jedan od producenata filma, a igra Jovana. On je mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi.

Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.

Reditelj Backović napominje da je snimanje "Izolacije" bilo veoma uzbudljivo i zahtevno.

"Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i duboko verujem napravio ulogu za pamćenje. Istakao bih da je saradnja sa Miodragom Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična", kaže Backović.

Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Ðorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar , scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Ðorđević, maskerka Petra Macura, kompozitor muzike Nikola Jeremić, snimatelj zvuka Miroslav Gojković.

Uz Miloša Bikovića u glavnoj roli, u "Izolaciji" igraju i Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.

Film nastaje u koprodukciji kuća Viktorija Film (Srbija), Archangel Digital (Srbija), Livada Produkcija (Hrvatska), Talking Wolf Productions (Srbija).

Filmski centar Srbije je podržao projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)