"Ta reč nije ni postojala u rečniku": Ovako je Snežana Nikšić stvorila Gordanu u "Majstori, majstori"

Snežana je pre dve godine, podelila posebnu anegdotu o tome kakav je Goran Marković na snimanju

Printskrin: YT/Oktobar film

Pre dve godine ekipa filma "Majstori, majstori" proslavila je četiri decenije od izlaska čuvenog filma. Mnogi majstori glume više nisu bili među živima, a mnoge je danas potresla vest o smrti Snežane Nikšić, glumice koja se tokom karijere pojavila u preko 40 filmskih i TV naslova.

Snežanu publika i naročito ljubitelji ove kultne komedije najviše će pamtiti po ulozi prelepe Gordane, nastavnice engleskog, čija prijava za seksualno zlostavljanje na radnom mestu izaziva skandal u kolektivu, ali i razobličava čitavu strukturu škole, a na neki način i države.

Foto: ATA images

Snežana je tada, pre dve godine, podelila posebnu anegdotu o tome kakav je Goran Marković na snimanju.

-Pokušala sam da o svojoj ulozi govorim sa Goranom. Kakva je Goca ličnost, za šta da se uhvatim? Je li mrzovoljna, nezadovoljna poslom? Pitam jedno, drugo, a Goran sluša i kaže mi: "Slušaj, igraj kuropatnicu!". Ta reč nije postojala u rečniku, Goran ju je izmislio, ali bila je sasvim dovoljna indicija da ja shvatim o čemu se radi i uplovim u lik - kroz smeh kaže Snežana Nikšić.

Podsetimo, "Majstori, majstori" bili su verovatno najjeftiniji srpski film, sniman vikendima kada je škola prazna. Scenario je nastao za svega dve nedelje, a sve scene snimljene su za samo 18 dana.

Video: Urnebesna scena između Tanje Bošković i Dobrile Stojanović

(Telegraf.rs)