Roditelji im bili radnici, kuvarice, poljoprivrednici: Ove zvezde trudile su se do vrha i nisu nepo-bebe

Šta vi mislite? Da li je fer da uspešni roditelji svojoj deci "poguraju" karijeru? Javite nam u komentarima

Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection, Kristin Callahan/Shutterstock/Splash/Profimedia

Glavna tema u Holivudu već mesec dana nije sezona nagrada, niti nove premijere. To su nepo-bebe, tj. brojni i brojni slavni za koje se javnost konačno zapitala - koliko je njih zapravo priliku na filmu, pisti ili za mikrofonom dobilo jer su u rodu sa slavnim osobama.

Bura je nastala kada je u decembru New York Magazine objavio članak pod nazivom "Ona ima oči na majku i njenog agenta: Opširna analiza nepo-bebi buma u Holivudu".

Kejt Hadson i Goldi Hon / Foto: AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pod nazivom nepo-bebe navedeni su brojni slavni koji su prvu (a možda i svaku) priliku u Holivudu dobili zahvaljujući uspehu koji su pre njih izgradili njihovi roditelji. Našli su se tu Maja Hok (ćerka Ume Turman i Itana Hoka), Kejt Hadson (ćerka Goldi Hon), Lili Kolins (iliti "Emili u Parizu, ćerka muzičara Fila Kolinsa), Majli Sajrus (kumica Doli Parton i ćerka Bilija Reja Sajrusa, koji je pevač i tekstopisac), Dakota Džonson (ćerka Dona Džonsona i Melani Grifit i unuka Tipi Hendren), Lili Rouz Dep (ćerka Džonija Depa i Vanese Paradis), Gvinet Paltrou (kumica Stivena Spilberga, roditelji su joj reditelji, producenti, glumci) i mnogi, mnogi, mnogi drugi...

Lili Rouz Dep, ćerka Džonija Depa i Vanese Paradis / Foto: Tanjug/AP

Čitava industrija obiluje ljudima kojima je bilo lakše da ostvare željene karijere nego onima koje nije imao ko da "pogura". Povela se debata da li je to u redu ili ne - da li je normalno da roditelji (bez obzira u kom polju rade) otškrinu vrata ili obezbede priliku svojoj deci u određenoj industriji ili to nije fer prema onima koji nemaju istu šansu. Koje god da je vaše mišljenje, voleli bismo da ih čujemo u komentarima.

Istovremeno, postavilo se pitanje postoje li zvezde koje su se vinule do vrha, a čiji su počeci bili vrlo, vrlo skromni? I u odbranu talenta i truda, dobro je reći da ih ima. Ko su oni, pogledajte u galeriji:

Video: Ko je čovek koji leči pola Holivuda i koji je Novaku preporučio protokol 3-6-9

(Telegraf.rs)