"Sivi dom" danas, ko su novi Crni i Šilja?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravo iz dvorišta stiže nam priča iz Vaspitno popravnog doma Kruševac, sivog doma iz čuvene serije Darka Bajića koja i danas u repriznim terminima trideset i sedam godina od prvog prikazivanja ima pažnju kako starih tako i novih gledalaca

Printskrin: Instagram/gastrohood

Serija, koja se isticala impresivnom glumačkom ekipom, privlači pažnju i danas. Ko su novi vaspitači Zeka i Beli ali i šta je zajedničko sadašnjim klincima sa Crnim i Šiljom i šta oni žele u ovom trenutku otkriva nam ekipa Gastro Hood-a na čelu sa kuvarom Milanom Jankovićem Čorbom.

Pravo iz dvorišta stiže nam priča iz Vaspitno popravnog doma Kruševac, sivog doma iz čuvene serije Darka Bajića koja i danas u repriznim terminima trideset i sedam godina od prvog prikazivanja ima pažnju kako starih tako i novih gledalaca. Ko su generacije koje su danas unutra, koliko su se vreme i krivična dela promenili istražuje Milan Janković Čorba, kuvar i autor emisije Gastro Hood.

"Veliki uticaj na izbor ove lokacije imala je i domaća kinematografija tačnije serija "Sivi dom" , kada sam istražio da su to adaptirane priče realnih likova poželeo sam da odem i da vidim koliko je sivo i realno danas 37 godina kasnije. Mi smo i sami odrasli na ulici, kada kažem na ulici mislim na pravu realnu priču na put sa koga lako možeš da skreneš i došli smo do nekih visina o kojima smo maštali. Sada je vreme da pokažemo da nismo zaboravili odakle smo krenuli i da pokažemo nekim mladjim generacijama šta mogu i šta je zaista važno", istakao je Čorba.

Gosti epizode su i idoli nekih novih generacija oni sa čijom se muzikom danas identifikuju i malo mladji ali i stariji Corona i Rimski. Kako i zašto je izbor pao na ovaj poznati dvojac pitali smo Čorbu:

"Hteo sam toj deci da dovedem njihove junake, koji su uspeli i zvao sam Rimskog i Koronu i kao pravi uspešni, jednostavni ljudi, odmah su prihvatili. San svih klinaca koji su unutra je "jednog dana kad se vratim ceo kraj tad slaviće" (pesma "Paralele" prim. aut.) e mi smo otišli da im kažemo da taj put nije brz i lak nego ispunjen radom i talentom."

Prethodne godine Uskrs ova ekipa je provela sa u domu za nezbrinutu decu Sremska Kamenica i ta epizoda pobrala je sve simpatije gledalaca.

"Te epizode sam snimio da pokažem svom sinu šta to tata zapravo radi. Koliko sam uspeo saznaćemo 20. aprila kada je zakazana premijera."

(Telegraf.rs)