Kventin Tarantino otkrio zašto glavnu ulogu u svom novom filmu neće dati britanskom glumcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

#Ništa nemam protiv Britanaca, ali sada živimo u zaista čudnom vremenu", rekao je reditelj

Foto: Tanjug/AP/Gregorio Borgia

Kventin Tarantino priznao je da ne želi da glavnu ulogu u njegovom novom filmu, "Filmski kritičar", igra britanski glumac.

U novom intervjuu za Deadline, reditelj je izrazio stav da britanske zvezde tumače previše američkih likova i da "niko tokom glume ne koristi svoj glas".

Upitan da li bi britanski glumac potencijalno mogao biti izabran za glavnu ulogu u filmu, on je direktno odgovorio: "Ne. Istina je, da, očigledno, Britanac bi to mogao da izvede, ali ja ne želim da biram Britanca. Očigledno, ništa nemam protiv Britanaca, ali sada živimo u zaista čudnom vremenu", rekao je Tarantino, prenosi NME.

On je nastavio: "Mislim da kada se ljudi osvrnu na ovu eru bioskopa, a svi ovi britanski glumci se pretvaraju da su Amerikanci i svi ovi australijski glumci koji se pretvaraju da su Amerikanci, to je kao da su  fantomi. Niko ne glumi na svoj glas. Slučajno smo u eri zaista, zaista dobrih britanskih glumaca koji, uglavnom, to mogu da izvedu.”

Tarantino je istakao da nema ništa protiv britanskih glumaca i dodao: „Usput, nisam ksenofobičan. Britanci bi imali mnogo više problema kada bi gomila američkih glumaca došla tamo sa svojim akcentima Dika Van Dajka (zvezda filma "Meri Popins",prim.aut)) koji bi igrali poznate Britance. Oni ne žele da vide to s*anje."

Podsetimo, Tarantino je nedavno otkrio i radnju filma "Filmski kritičar" i naveo da je u potrazi za glavnim glumcem.

(Telegraf.rs)