Ridli Skot o kritikama koja stižu iz Francuske o "Napoleonu": "Francuzi čak ni sami sebe ne vole"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Napoleon" je imao svetsku premijeru u Parizu, a reditelj ovog ostvarenja kaže da se tamošnjoj publici dopalo

Foto: Shutterstock/Featureflash

Reditelj Ridli Skot odbacuje negativne kritike koje stižu iz Francuske za njegov novi istorijski film "Napoleon", u kojem glume Hoakin Finiks kao Napoleon i Vanesa Kirbi kao njegova supruga, Žozefina.

Piter Bredšou iz Gardijana dao mu je pet zvezdica, na primer, dok je francuski GK napisao da je "duboko nespretno, neprirodno i nenamerno smešno"“ imati francuske likove koji govore američkim akcentima.

Dnevni list Le Figaro navodi da bi film mogao da bude preimenovan u "Barbi i Ken pod carstvom", dok je Napoleonov biograf Patris Ginifi rekao za magazin "Le Point" da je Skot "veoma antifrancuski i veoma probritanski" prekrajao istoriju.

"Francuzi čak ni sami sebe ne vole", rekao je Skot za BBC kada je dobio negativne kritike koje stižu iz Francuske i dodao: "Publika kojoj sam ga pokazao u Parizu, volela je to."

Film "Napoleon" je imao svetsku premijeru u Parizu.

O kritikama je Ridli Skot govorio i za druge medije.

"Radio sam mnogo istorijskih filmova...Uvek me zabavlja kada mi kritičar kaže: "Ovo se nije dogodilo u Jerusalimu." Ja kažem: "Jesi li bio tamo? To je je*eni odgovor", nedavno je Skot dodao časopisu "Total Film" o istorijskoj tačnosti filma, prenosi Variety.

(Telegraf.rs)