"Nedostatak talenta, nedostatak svežih ideja..." Reči basiste EKV-a i dan danas su aktuelne

Na današni dan se rodio Bojan Pečar

Bojan Pečar Printskrin: Youtube/vukekv

Na današnji dan, 22. marta 1960. godine, rodio se muzičar Bojan Pečar, basista grupe "Ekatarina Velika" (EKV). Završio je Petu beogradsku gimnaziju, a paralelno je išao i u Muzičku školu.

Prvi bend u kom je svirao je bio "BG "“, zatim je prešao u sastav" "VIA Talas“. 1982. godine postaje član grupe "Ekatarina Velika" (EKV), gde je svirao sa Milanom Mladenovićem, Ivicom Vdovićem Vdom i Margitom Stefanović.

U njoj (grupi EKV) je ostao do 1990. godine kada je otišao u London gde je svirao u bendu "Mission" i "Lost Children" sa Dušanom Kojićem - Kojom (Disciplina kičme). Bojan se u slobodno vreme bavio i slikarstvom.

Preminuo je 13. oktobra 1998. godine u Londonu.

Bojanove reči i dalje se pamte, a pre svega aktuelne se u one koji je dao u intervjuu za "Rock oko". Pečar je svojevremeno naveo da su sveže, dobre ideje jedna odlična stvar, a upravo ta njegova izjava je i dan danas aktuelna.

- Nedostatak talenta, nedostatak mašte, nedostatak svežih ideja... Mislim, ako je ideja dobra, uopšte ne zavisi od elektronike, tehnike, najnovijih tipova, vrsta kamera, mikseta, monitora, nego samo dobra ideja - rekao je svojevremeno Bojan Pečar.

Pogledajte i video gde je to rekao:

(Telegraf.rs)