Spektakl Čorbe i prijatelja na Tašu u čast Miše Aleksića: Emotivan govor, a onda rokenrol žurka

- Hvala vam što ste došli večeras da pre svega proslavimo Mišin rođendan i to u njegovom duhu, kako je najviše voleo – u stihu rokenrola - rekla je Mina Aleksić, ćerka Miše Aleksića

Riblja čorba i prijatelji priredili su spektakl na stadionu "Tašmajdan" u čast Miše Aleksića, basiste Čorbe koji je preminuo prošle godine od posledica korona virusa. Prštalo od emocija i sve je bilo u znaku legendarnog muzičara, koji je inače rođen 16. avgusta.

Prisutnima se obratila ćerka Miše Aleksića Mina, i to emotivnim govorom.

- U životu moga oca bilo je lepih trenutaka, ali i ružnih i onih teških. Bilo je dosta toga. Uostalom, rokenrol kao stil i način života ne bi bio tako divan da ne sadrži ono što danas nazivamo ludilo. Kad kažem muzika – mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život. Hvala vam što ste došli večeras da pre svega proslavimo Mišin rođendan i to u njegovom duhu, kako je najviše voleo – u stihu rokenrola. Uz njegov bend Riblju čorbu, kumove, kolege i uz vas njegove najvoljenije fanove. Hoću da večeras budete dovoljno glasni, da pevamo i skačemo da nas Miša čuje. Srećan rođendan tata. Volimo te, ovo je za tebe - rekla je Mina.

Nakon ćerke Mine Aleksić, publici se obratio Bora Đorđević.

- Dobrodošli na ovaj koncert posvećen Miši Aleksiću. Na celom koncertu ćemo uglavnom večeras slušati baš njegove pesme - rekao je Bora, koji je nosio majicu sa natpisom "Miša forever" ("Miša zauvek"), kao i ostatak grupe.

A onda se krenulo sa dobro poznatim hitovima. Od "Amstedama", koji su izveli braća Dragi i Žika Jelić, pa do ostalih, kao što su "Ostaću slobodan", "Kada padne noć", "Kad sam bio mlad", "Pogledaj dom svoj anđele","Ostani đubre do kraja", "Lutka sa naslovne strane" i drugi.

Publika je uživala i reagovala na oduševljenje na svaki otpevani hit. Bora Đorđević i ekipa napravili su pravu rokenrol žurku, a ako niste bili na koncertu, pogledajte foto-galeriju, kao i snimak na početku teksta.

Video: Đorđević: Miša je značio sve, Miša je bio duša benda

(Telegraf.rs)