Kaskaderske akrobacije, zid smrti i izložba oldtajmera na Moto Platzu u okviru Beogradskog festivala piva

"Moto platz Beograd", udruženje ljubitelja motocikala, organizuje prvi moto skup u okviru Belgrade Beer Festa koji će biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću

Foto: Beer Fest promo

Biće ovo jedan spektakularni prostor za ljubitelje besnih dvotočkaša, kakav Beograd nikada ranije nije imao. Pored jedinstvenog mesta za susret motociklista, Moto Platz na Beer Festu predstavljaće i jednu od glavnih atrakcija na festivalu piva, te će posetioci imati prilike da posete izložbu retkih motora i "oldtajmera", da prisustvuju uzbudljivom "zidu smrti", slušaju rokenrol, ali i da naprave večne uspomene u tattoo studiju. Bajkeri će tokom festivala izaći i na ulice prestonice u defileu koji će prirediti za sve Beograđane!

Vojin Đurašinović iz Udruženja motorista i Moto Platza najavio je da su ušli u jedan veoma ambiciozan projekat i da rade na tome da to bude jedan prvi, pravi susret motorciklista i ljubitelja motora iz celog regiona: "Posetioce u okviru Moto Platza očekuju izlagači već poznatih brendova u moto industriji, kaskaderske akrobacije, zid smrti i brojni drugi sadržaji."

Istinski zaljubljenik u rokenrol i moto kulturu, i osnivač YU grupe, Žika Jelić, smatra da je jako dobro da se ove godine poklanja pažnja motorima i da oni dobijaju poseban prostor na Beer festu. Još jedan strastveni bajker, basista Generacije 5, Miloš Stojisavljević Cajger, najavio je dolazak na Beer Fest i između ostalog, na koncert Bajage: "Ja vozim sa ljudima koji stoje iza Moto Platza, mi sebe nazivamo džentlmenima na dva točka", izjavio je on.

Pored besplatnog ulaza i promotivnih cena piva, za bajkere je obezbeđen besplatan kamp, kao i parking za motore. Na Moto Platzu moći će da uživaju ozbiljni motociklisiti ali i oni koji su se moćnim dvotočkašima dosad divili samo na posterima i u magazinima.

Petar Strugar nije krio oduševljenje kada je odgovarao na pitanje da li bi smeo da vozi po Zidu smrti, te je hrabro izjavio: "Pored raznih stvari koje sam probao u životu ni zid smrti ne bi trebalo da predstavlja problem!" Pored toga, proslavljeni srpski glumac je najavio da se na ovoj izložbi motora najviše raduje oldtajmerima.

Foto: Moto platz

Moto Platz će predstavljati svojevrsnu galeriju u kojoj će moći da se vide motori izrađeni po meri, a prisutni će biti i najznačajniji brendovi moto industrije, kao što su Harley Davidson, Triumph, Royal enfield, Indian, BMW, Honda, KTM i brojni drugi. Autentičnim, "custom" motorima najviše se raduje i poznati moto jutjuber Jovan Dašić, koji smatra da Beograd do sad nije imao moto skup u ovom rangu, a pored toga najavio je da će na Beer Festu gledati Blažu i Kosheen.

Frontmen kultne rokenrol grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule, iako ne vozi motor, nije krio svoje divljenje prema dvotočkašima : "Super da će se ove godine na Ušću čuti zvuk motora i da će se hedonisti na dva točka okupiti. Cenim i poštujem instituciju dvotočkaša i vitezova na motorima. Nema ništa lepšeg od toga kada se zvuk motora i gitare spoje sa bubnjem i basom".

Foto: Moto platz

Iako je pre svega posvećen ljubiteljima motocikala, Moto Platz će imati i svoju muzičku binu na kojoj će nastupiti gitarski bendovi i izvođači. U četvrtak, 18. avgusta posetioce očekuje svirka sastava Bijelo dugme tribute, Rock Ko Fol i Django & Space Cowboys, naredni dan, u petak, 19. avgusta dolaze Džepovi, Aerodrom i Penthouse band, dok se u nedelju, 20. avgusta očekuje nastup izvođača Rock Apoteka, Bandx (ac/dc tribute), Blaža i Kljunovi i Rainmaker (Iron Maiden tribute).

Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće jubilej - 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvezda Tommy Emanuel, britanski miljenici domaće publike Kosheen, legendarni Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, muzička senzacija Konstrakta, regionalne zvezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute i brojni drugi.

(Telegraf.rs/PR)