Mladen Bodalec najavio novi album Prljavog kazališta: Moguć i koncert u Beogradu

- Dugo nas nije bilo. Sigurno ima razloga za ponovne susrete - rekao je pevač Prljavog kazališta

Prljavo kazalište će 2. decembra imati koncert na Jahorini, povodo otvaranje ski sezone na ovoj planiskoj lepotici. Pevač ovog sastava Mladen Bodalec je najavio ovaj nastup, ali i najnovi album, na kome se uveliko radi.

Postoji šansa da Prljavo kazalište održi i novi koncert u Beogradu.

- Biće neki novi album, neke nove pesme Prljavog kazališta. Sigurno će biti razlog za turneju i za neke nove koncerte u ovom gradu. Dugo nas nije bilo. Sigurno ima razloga za ponovne susrete - rekao je Mladen Bodalec.

Još uvek ne zna kada će novi album biti objavljen.

- Teško je sada reći. Već je pola snimljeno. Imamo sada neki nastup, da li će nas to usporiti... Vreme me je naučilo da ništa nije sigurno. Mi smo u Novom Messtu, sada je bend tamo, snimaju se nove pesme - rekao je Bodalec.

Na pitanje na koje pesme Prljavog kazališta publika najviše poludi, Mladen je izdvojio nekoliko poznatih numera.

- Znate, "Ne zovi mama doktora", "Heroji ulice", "Marina", "Sve je dobro kad si mlad"... I tako, ima puno pesama. To je poveznica nas i publike. Ponosni smo na te pesme - rekao je Bodalec.

Prljavo kazalište već postoji 45 godina, a Mladen priznaje da je od nastanka benda, pa do danas vreme brzo prošlo

- Niko u to doba nije mislio da će to toliko trajati. Živimo život koji smo izabrali, uz muziku koju volimo i u tome smo, kažu ljudi, uspešni. Kud hoćete više od života. Jako brzo je prošlo. Kada se čovek okrene, svi živote prolaze brzo - rekao je Bodalec.

Prljavo kazalište Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na konstataciju da pesme Prljavog kazališta opstaju tokom decenija, Mladen je imao šta da kaže.

- Prenose se (pesme) sa generacije na generaciju. Valjda se ljudi u tome prepoznaju i onda to ostavi neki trag - rekao je Bodalec.

Na pitanje da li postoji neka nesuđena pesma Prljavog kazališta, Mladen je naveo da stvaraju pesme unutar benda.

- Mi imamo jednog autora, to je Jasenko Houra. Sve ostaje u krugu familije. Nismo uzimali od drugih autora pa da bismo mogli da budemo u toj poziciji. Bilo je i pesama koje su snimljene, pa nisu ugledale svetlost dana. Ali i dan danas ne znam zašto se to dogodilo, ali verovatno se sve to s razlogom događalo. Na nove pesme smo jako ponosni - rekao je Bodalec.

Ceo intervju pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)