"Cenim one koji cene druge. Mrzim pohlepu, škrte ljude..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dino Dvornik je tokom svog života bio osetljiv na nepravdu

Foto: ATA Images

Dino Dvornik, koji je preminuo na današnji dan, 7. septembra, bio je specifična ličnost. Mnogima je pomagao, a on lično se grozio pohlepnosti.

Bio je osetlji na nepravdu, smetao mu je lopovluk. Njega je rastuživalo kada su ljudi imali sve manje, kada su bili izbacivani s posla, piše 24sata.hr.

"Moj otac ima 280 maraka penziju, a 78 filmova je snimio. Džek Nikolson ih je snimio osam. Ja svom ocu mesečno šaljem 500 maraka. Čovek je bolestan, od muke i jada. Od ljudske pokvarenosti. Ako mene pitate kakav sam, dobar sam u duši i nikog nikad nisam zeznuo. Radije bih se ubio nego to napravio. Volim ljude koji se znaju setiti lepih stvari iz lepih vremena. Cenim one koji cene druge. Mrzim pohlepu, škrte ljude...", rekao je jednom prilikom Dino Dvornik.

O čuvenom muzičaru je pričao jednom i njegov kolega Rajko Dujmić.

"Bio sam prijatelj s Borisom (Borisom Dvornikom, ocem Dina Dvornika), a Dina sam upoznao i pre nego što je 1989. objavio prvi CD !Dino Dvornik". Kad je Dino dolazio u Zagreb, Boris mi je rekao: "Pazi mi na malog" jer Dino je bio enfant terrible. Pazio sam na njega i grozno se osećao kad više nisam mogao zaustaviti lešinare koji su kružili oko njega", rekao je svojevremeno Dujmić.

Koju pesmu Dina Dvornika najviše volite?

(Telegraf.rs)